Ny daginstitution på vej på Frederikssundsvej
luftfoto.jpg
Området som er omfattet af lokalplantillægget på Frederikssundsvej 257. Foto: Foto: KK foto
Tillæg til lokalplan skal muliggøre nybyggeri på Frederikssundsvej 257

For at dække pasningsbehovet i lokalområdet, ønsker Københavns Kommune at opføre en integreret daginstitution på Frederikssundsvej 257. Huset skal være i 4 etager med facade af tegl og stålpladetag og planlægges bygget som randbebyggelse helt ud til Frederikssundsvej, mens legeplads m.m. anlægges længere inde på den dybe grund.
Grunden er på 1.744 kvadratmeter, og der ligger i dag en kommunalt ejet villa fra 1917, der skal rives ned, selvom bygningen er betegnet som “middel bevaringsværdig”. Også nogle af træerne på grunden er betegnet som bevaringsværdige, og disse vil så vidt muligt blive skånet.
Daginstitutionen skal rumme seks børnegrupper og vil få et samlet etageareal på 1.200 kvadratmeter.

Processen forsinket

Planerne om at bygge en daginstitution på grunden er ikke ny. Allerede for mere end to år siden gav Teknik- og Miljøforvaltningen dispensation fra den gældende lokalplan for området, der ellers kun tillod placering af publikumsorienterede formål mod Frederikssundsvej. Denne dispensation klagede beboere i området over – og fik medhold i Natur- og Miljøklagenævnet. Derfor måtte Københavns Kommune starte processen med at få lavet et tillæg til lokalplanen.
I en såkaldt intern høring har forslaget til tillæg til lokalplanen været til behandling Brønshøj-Husum Lokaludvalg. Lokaludvalget finder det vigtigt, at bevare Frederikssundsvejs status som handelsgade, men mener at der i dette særlige tilfælde kan dispenseres. I sit høringssvar forudser lokaludvalget, at parkering kan blive et problem ved institutionen, hvor kommunen vil anlægge parkeringsplads til tre biler.
Forslaget til tillæg til lokalplanen er i offentlig høring frem til den 30. december.

F-vej

Sådan forventes den nye facade mod Frederikssundsvej at komme til at se ud. Illustration: Cornelius + Vöge

 

2 kommentarer om “Ny daginstitution på vej på Frederikssundsvej”

 1. Er dette virkelig hvad borgerne i området ønsker???? Så vidt jeg er orienteret er dette tillæg 390 -1 til lokalplan 390 faktisk vedtaget!! Jeg ved beboerne er bekymrede for den ekstra parkeringsbelastning i et i forvejen svært område, og at flere vil kæmpe for de smukke træer, men det undrer mig virkelig, at ingen har protesteret mod dette planlagte byggeri. Hvem er arkitekterne bag dette ??
  Sjældent har man da set noget så utilpasset til det omkringliggende – facaden tårner sig kold, klodset, nærmest fjendtligt tilknappet op med gabende “tomme” vindueshuller !! Intet byder ungerne velkommen eller signalerer at her tilbringer børn den største del af deres dag !!
  Og man nedriver altså en 3 etagers virkelig flot, bevaringsværdig bygning fra 1917 til fordel for dette ???
  Hvorfor kan man ikke ha en institution i det renoverede originale hus ??? Ja det koster måske meget, men det holder så meget længere !!!

  Der er al mulig grund til at bevare huse fra forrige århundredeskifte, de er bygget af materialer, hvis kvalitet slet ikke findes i dag, ihvertfald ikke til priser, der kan betales. Desuden er indeklimaet i den slags huse langt sundere – også for børn

  Pas på de sidste levn af historien også her ved mosen
  Gør noget !!!
  mvh Nina Pavlovski

 2. Jan Hansen siger:

  Jeg vil give Nina Pavlovski, helt ret.

  Den dag arkitekter selv skal benytte de huse de tegner, så kommer de til at se helt anderledes ud.

  Man kan ikke sige at det ser brugbart ud nu, men som Nina rigtigt siger så er det lavet af materialer som kan holde mange år endnu.

  Alle de huse der bliver revet ned for så at bygge noget nyt som allerede fra begyndelsen begynder at falde fra hinanden og hvor der skal findes en masse lappeløsninger på grund af besparelser er helt hen i vejret

  Men så længe der er nogle politikere der ved bedre, så bliver det sådan og vi kan intet gøre 🙁

  Mvh Jan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top