Mogens Palle tager en omgang til
Den 81-årige promotor præsenterer professionel boksning i nabobyen Herlev i december

– Hvornår er det lige, at man bliver pensionist, spørger Mogens Palle. Smilet er også spørgende, men desuden underfundigt, skævt og tilbageholdende.
Ved han det, eller tager han gas på mig: – Jamen, det ved jeg sgu da ikke. Kunne du ikke gå på pension dengang, du var 65 – nu er det vist 67, og når jeg skal på pension, så er det 72, svarer jeg.
– Det er også lige meget, siger den 81-årige boksepromotor: – Men jeg gik jo lidt rundt, og jeg interesserer mig stadig for sporten. Hvis bokserne har evnerne, så kan de bokse for mig, men de skal sgu da ikke bokse gratis. Andre promotorer kan finde på at stikke dem 50 fribilletter til venner og familie, og så skal de groft sagt selv betale modstanderen for at komme. Mine boksere skal have penge for at bokse, ellers er de vel ikke professionelle, siger Mogens Palle, der arrangerer sit første professionelle boksestævne siden 21. juni 2008. Hans comeback-stævne bokses den 4. december i Herlev Hallen kl. 19.30.
Team Palle stoppede med at arrangere stævner, da staldens store navn Mikkel Kessler hoppede videre til Team Sauerland fra Tyskland: – Det var meget skuffende. Jeg skaffede Mikkel en gage på fem millioner dollar netto for kampen mod Joe Calzaghe. Han tabte, men jeg lovede at gøre ham til verdensmester igen, og da det skete 21. juni 2008, så smuttede han. Det var så hans måde at sige tak på.
Under vores timelange samtale, bliver det mere og mere klart, at den rutinerede danske promotor er vågnet op til dåd igen. Han skælder og smælder som sædvanlig over sportsjournaliststanden herhjemme, men som altid, så kan han også se det positive i tilværelsen og fremtidens muligheder. Man fornemmer, at han har set en sprække hos konkurrenten Sauerland, hvor Mikkel Kesslers karriere er så godt som forbi. For skulle Patrick Nielsen tabe til den 38-årige Rudy Markussen i Brøndby Hallen lørdag den 12. december: – Så har Sauerland ikke mange langtidsholdbare danske boksere tilbage i stalden.
Mogens Palle har derfor set sit snit til at banke sin stald op igen. På samme måde som han har gjort det flere gange tidligere, hvor alle andre ”eksperter” forudsagde, ar professionel boksning stod foran at lukke for altid. Men Mogens Palle er som en korkprop, han vender altid tilbage til overfladen. Sammen med sin tidligere sværvægter Brian Nielsen – alias Super-Brian – har han skabt ”Danish Fight Night with Tomorrows Champions”. Altså en aften med morgendagens stjerner.

Det tunge skyts
– Underligt nok har jeg aldrig holdt et stævne i Herlev, selv om det tager mig fem minutter at køre derover fra min bopæl i Bagsværd. Jeg havde besluttet, at stævnet skulle holdes 4. december – heldigvis var denne dato lige præcis ledig i Herlev Hallen, siger Mogens Palle.
Programmet i Danish Fight Night kommer til at bestå af syv kampe, der alle er fra supermellemvægt og op: – Det bliver det tunge skyts. Ingen kampe i de lettere klasser. Den nuværende formand af Dansk Professionelt Bokse-Forbund, fluevægteren Jesper D. Jensen, gasser jeg altid med, at han burde have fået sin gage af bartenderen, for når jeg havde Jesper på programmet, så gik publikum altid i baren, indtil gonggongen lød for sidste omgang, griner Mogens Palle. – Nej, men lidt er der i det. Folk vil se nogle gode boksere, der også kan slå. Det der prikkeri i omgang efter omgang, gider publikum ikke at bruge tid på.

Skal lære gamet
Mogens Palle er stolt af sit comeback-program, som han præsenterer sammen med hele Danmarks boksebamse Brian Nielsen: – Man kan vel godt sige, at jeg har Brian i promotorlære. Og han kan lige så godt lære gamet med det samme, så vi lægger hårdt ud. Andreas Lynggaard skal således møde ghaneseren Charles Adamu, som Patrick Nielsen gik 12 omgange imod i sit seneste titelforsvar. Vi vil ikke blive beskyldt for at vores boksere ikke møder kvalitetsboksere. Derfor starter vi med et kvalitetsprogram.
Endnu har Mogens Palle ikke tegnet en kontrakt med en tv-station om visning af stævnet. Men det kunne ligne veteranen, at han får forhandlet en aftale hjem med af de store stationer, hvor seertallet bliver højt: – Der vises jo ikke for megen boksning i fjernsynet herhjemme, konstaterer Mogens Palle, der debuterede som boksepromotor i K.B. Hallen i 1957. Altså for næsten 60 år siden.
Interviewet har efterhånden udviklet sig til en udveksling af anekdoter og nærmer sig sin afslutning: – Jeg glæder mig til stævnet i Herlev. For det har altid interesseret at bringe seriøse og dygtige unge mennesker frem til store kampe. Brian og jeg har samlet nogle spændende navne, som I kommer til at høre mere til.
Du kan læse meget mere om programmet og bokserne på hjemmesiden www.danishfightnight.com.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top