Livsbanen modtager 100.000 kr. fra fond
En af Sønderjyllands store humanitære og kulturelle fonde, BHJ Fonden, har netop fordelt trekvart million kroner til projekter, hvor det er børns trivsel, der er omdrejningspunktet

Livsbanen.dk, der har base i EnergiCenter Voldparken, har modtaget 100.000 kr. til at uddanne og udvikle rollemodeller i udsatte københavnske byområder som Sydhavnen og Tingbjerg/Husum. Det er bydele, hvor 90 pct. af beboerne har en anden kultur end dansk. Målgruppen er drenge og piger i alderen fra 12 til 20 år.  De skal ved deres fremtoning vise, at det er sejt at opføre sig ordentligt, og positivt tage del i det lokale samfunds aktiviteter. I uddannelsen hentes bl.a. assistance fra politikerne Özlem Cekic, tidl. MF og Yildiz Akdogan, MF, der allerede er kulturelle forbilleder. På nuværende tidspunkt er 11-12 unge inddraget i projektet.
– Pengene skal bruges til at uddanne rollemodeller, både drenge og piger, og vi lægger ud med kurser i 1. hjælp, coaching og samarbejde, fortæller Ida Sloth Bonnevie fra Livsbanen.

Rollemodeller
BHJ Fonden har gennem de senere år doneret adskillige millioner til sønderjyske formål. Blandt de største modtagere er Syddansk Universitet i Sønderborg og Sønderjyllands Symfoniorkester, men også Læger uden Grænser, Frelsens Hær, og Foreningen Grønlandske Børn er også blandt de mange, der har også modtaget store donationer.
– Det vi lagde til grund var, at projekterne havde et indhold, der på sigt kan være et foregangsbillede, og dermed komme ud til andre dele af landet, siger Anne Sofie Holm, der er medlem af fondsbestyrelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top