Københavns Kommune er klar til vinteren
Efter en varm november melder vejrudsigten nu om koldere vinde og frost på vejene. Københavns Kommunes vinterberedskab er klar til at rykke ud med 188 køretøjer og 2.700 ton salt på lager

Teknik- og Miljøforvaltningen har ansvaret for at salte og rydde 734 km offentlige veje og 589 km cykelstier i København. Både vejbaner og cykelstier saltes og ryddes i en prioriteret rækkefølge, hvor de store og mest trafikerede veje samt byens cykelstier har den højeste prioritet, mens de mindre trafikerede veje bliver taget sidst. Målsætningen er, at der er ryddet og saltet på cykelstierne og de store kommunale veje senest otte timer efter snefaldets ophør. 
– Vi ved, hvor meget det betyder for alle, der bor og arbejder i København, at de kan komme frem til arbejde, skole osv., så vi rykker ud og salter ved udsigten til glatføre, og vi rydder, når sneen begynder at påvirke trafikken. Meget store mængder sne giver os problemer, da pladsen på gader og veje i forvejen er trang, men vi har stor erfaring med de fleste situationer, siger Torbjörn Haggquist, der er enhedschef for vintertjenesten hos Teknik- og Miljøforvaltningen.
Kommunen rydder dog ikke alle veje i København. Grundejere – både privatpersoner, virksomheder, statslige og kommunale institutioner – har selv ansvaret for at rydde sne og salte på fortovet ud for deres grund. Og ligger ejendommen ud til en privat fællesvej, skal den halve kørebane også ryddes.
Yderligere oplysninger om reglerne for snerydning på Københavns Kommunes hjemmeside www.kk.dk/vinter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top