Københavns Biblioteker – LYD læser Brønshøj-Husum Avis op for dig
lydavis.jpg

Close up Old Man Listening From Radio with Headset While Reading Tabloid at the Living Room Area.

Foto: Colourbox
Vidste du, at du også kan lytte til Brønshøj-Husum Avis? I 30 år er de københavnske lokalaviser blevet indlæst til folk, som enten er synshandikappede eller har svært ved at læse

I 1983 blev den første lydavis med københavnske nyheder indlæst, og siden er tusindvis af lydaviser blevet indlæst og sendt ud til Københavns borgere hver uge. Brønshøj-Husum Avis er en af de i alt otte lokalaviser, der blandt andet bliver lavet.

På 2. sal på Hovedbiblioteket i Krystalgade, sidder et hold indlæsere, teknikere og redaktører, der dagligt arbejder på at producere lydaviserne. Medarbejderne har lang erfaring med både udvælgelse og indlæsning af avisartikler, og de er ansat i en afdeling under Københavns Biblioteker.

Københavns Biblioteker – LYD er hovedsagligt en service til kommunens synshandicappede og ordblinde borgere, som får tilsendt en CD en gang om ugen ganske gratis. Baggrunden for denne service er, at læsesvage brugere nemt kan få både udenrigsnyheder og nationale nyheder gennem radio og TV, men de har sværere ved at følge med i, hvad der sker i deres egen bydel. Derved har de svært ved at bruge lokalområdets kulturelle aktiviteter, deltage i den aktuelle debat og modtage offentlige informationer. Det hjælper Københavns Biblioteker – LYD dem med.

Mange lydaviser på nettet

Udover at udkomme på CD, bliver lokalaviserne også lagt på hjemmesiden www.kbhlydavis.dk, hvor der er andre lydaviser og podcasts. Der er for eksempel en daglig lydavis med dagsaktuelle artikler om København udvalgt fra Berlingske, Information, Jyllands-Posten og Politiken, som udkommer alle hverdage. Dertil kommer en ugentlig lydavis med artikler af interesse for alle københavnere uanset bydel. Endelig er der lokalaviserne, som udover Brønshøj-Husum dækker Amager, Indre By-Christianshavn, Vanløse, Valby-Vigerslev, Nørrebro-Nordvest, Vesterbro-Sydhavnen og Østerbro.

Man kan høre lydaviserne på internettet, eller man kan abonnere på dem som podcast. Har man ikke mulighed for at bruge nettet, kan man få dem tilsendt på CD. Tilbuddet er gratis og for alle Københavns borgere.

Se mere på www.kbhlydavis.dk

Bestil en CD: www.kkb-lyd.dk/bestilavis.php.htm

Lyt til Brønshøj-Husum Avis lydavis:

www.kbhlydavis.dk/bht

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top