Jeg har haft verdens bedste job
jenlæge-46-15.jpg
Ole Sjö vil bruge noget af sit otium på at blive bedre til at spille trompet. Foto: Kaj Bonne
Han har haft sit virke som læge i Brønshøj-Husum de sidste 41 år. Først som vagtlæge- dernæst som øjenlæge på Brønshøj Torv. Men fra årsskiftet bliver det helt andre instrumenter, som øjenlæge Ole Sjö vil koncentrere sig om.

-Jeg glæder mig til at komme til at læse alle de bøger, som jeg aldrig har fået læst. Og så skal jeg spille mere trompet. Den har jeg nemlig holdt pause med i 50 år, fortæller 75-årige Ole Sjö, der nu har taget skridtet til at gå på pension.

Interessen for musik har altid været der, men det har knebet med tiden. Men da Ole Sjö for et par år siden deltog i et grundejerforeningsmøde i sit sommerhus i Sverige, stødte han ind i en gammel kammerat, som han havde spillet med som ung. De to venner besluttede at tage musikken op igen sammen.

-Jeg er rusten, så jeg skal øve mig meget. Det skal jo helst være sådan, at folk kan holde ud til at høre mig spille, fortæller Ole Sjö, der dog aldrig har været i tvivl om, at det var det rigtige at vælge lægegerningen frem for trompeten.

Da Ole Sjö for 31 år siden fik valgmuligheden mellem en klinik på Amager eller én i Brønshøj, var han heller ikke i tvivl.

-Jeg havde kørt som lægevagt i Brønshøj-Husum i ti år, så jeg følte, jeg kendte hver en lille vej og opgang, så derfor var det nemt for mig at vælge bydelen, fortæller Ole Sjö.

-Det har været et fantastisk job, og hvis jeg skulle vælge om, så ville jeg være øjenlæge igen. Det er et fag, hvor der har været en voldsom udvikling. Især digitaliseringen. Før kunne der gå op til tre uger, inden man fik svar på et billede, nu kan man vise patienten det med det samme. Patienterne forstår også meget bedre sygdommen, når man kan vise et billede, hvor man kan se en sukkersyge, en forkalkning eller en grøn stær, fortæller Ole Sjö, der også har været glad for at opleve, hvordan operationsmetoderne er blevet bedre og bedre.

-Det er elegant, hvad man laver i dag. Folk ender op med et bedre syn end de havde før, forsikrer Ole Sjö, der også har været én af dem der har været foregangsmænd i Danmark, når det gjaldt botox behandlinger – dog ikke dem af kosmetiske grunde.

-Jeg besøgte tilbage i 1982 den amerikanske øjenlæge, som første gang tog botox i brug, når han skulle operere børn, der skelede. Det var meget virksomt, så jeg fik lov til at importere det i 1984 og har siden brugt det til øjenspasmer, fortæller Ole Sjö.

Ole Sjö er gift og har fire børn, hvoraf den ældste, Nicolai Sjö, også er øjenlæge.

-Det har nok været en smitsom kærlighed, han har fået, og han har i dag også arbejdet i klinikken, selvom han har sin egen på Tuborgvej. Jeg har solgt klinikken videre til øjenlæge Jens Lindegaard, som er min søns bedste ven, tilføjer Ole Sjö, der dog ikke har tænkt sig at komme til at vikariere i sin gamle klinik.

-Nej, hvis jeg får abstinenser, så tager jeg mig nok et vikariat i Norge eller i Sverige, indrømmer han.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top