Folketingsmedlem på lokalt besøg
Brønshøj-Husums lokale folketingsmedlem, Yildiz Akdogan (S) har været på besøg på værestedet Mamma Mia

Mamma Mia er et samværs- og aktivitetscenter for psykisk lidende på Utterslev Torv, der danner rammen om et trygt sted, hvor brugere kan få kaffe, kage og ikke mindst venskaber. Og netop det sociale samvær er utrolig vigtigt, siger Yildiz Akdogan, der er Socialdemokraternes psykiatriordfører. – Psykisk sårbare mennesker kan ofte have en tendens til at isolere sig fra omverdenen. Men ved at have væresteder som Mamma Mia, inviterer man dem ligesom ind i det sociale liv igen. På den måde kan man hindre, at ensomheden tager overhånd, så den ikke forværrer disse menneskers psykiske helbred yderligere, tilføjer hun.
Udover at bruge tid i cafeen, kan brugerne hos Mamma Mia melde sig til forskellige fag på den tilknyttede skole, lave mad i køkkenet, melde sig til EDB-kurser, rygestopkurser og meget andet. Mamma Mia og brugerne selv arrangerer løbende events og ture – også til udlandet. Her får brugerne mulighed for selv at deltage aktivt i planlægning og udførelse, hvilket styrker deres sociale kompetencer – også uden for Mamma Mias trygge vægge.

Debat om psykiatri
Yildiz Akdogan benyttede blandt andet besøget til en debat om psykiatri med brugerne. Flere påpegede, at Mamma Mia er et helt specielt sted med en helt speciel stemning. Det er et sted man som angstlidende kan komme og føle ro og tryghed. Det er et sted, hvor alle kender hinanden, og hvor man passer på hinanden. Derfor var deres klare anbefaling til politikerne, at der bør værnes om væresteder som Mamma Mia. – Når vi politikere nogle gange tænker på effektivisering, så er det vigtigt, at vi også overvejer, hvilke konsekvenser vores beslutninger kan have for de brugere, der benytter sig af tilbuddene. Man kan tydeligt se og mærke, at Mamma Mia giver dets brugere en bedre tilværelse via ro og tryghed. Jeg håber, at sådan et fantastisk sted som Mamma Mia kan få lov at fortsætte sit uvurderlige arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top