Eleverne gik til demonstration
Nørre-Gymnasium-02-45-15.jpg
Eleverne håber på, at demonstrationen og stormødet vil være med til at påvirke politikerne for i sidste ende at få besparelserne fjernet fra finansloven. Mange var mødt op til stormødet på skolen. Foto: Kaj Bonne Foto: Kaj Bonne
Ved en afstemning blandt eleverne på Nørre Gymnasium stemte 905 af skolens 1.100 elever for at boykotte undervisningen torsdag eftermiddag og gå til demonstration

I protest mod regeringens forslag til finanslov for næste år stoppede eleverne på Nørre Gymnasium på Mørkhøjvej torsdag, kl. 11.35 med at gå til undervisning. I stedet afholdt elevrådet på Nørre Gymnasium et særdeles velbesøgt stormøde med skønsmæssigt 700 elever, der fyldte den store sal på gymnasiet.
I stedet for undervisning var der i løbet af dagen forskellige workshops og alternativ undervisning, indtil en del af eleverne tog til demonstration på Rådhuspladsen i København.

Går ud over undervisningen

Regeringen har i sit finanslovsforslag for 2016 indlagt besparelser på gymnasieområdet, både i 2016 og de følgende tre år. Der skal samlet set skæres mere end 5,4 milliarder kroner de næste fire år på ungdomsuddannelserne. Disse nedskæringer kommer ifølge eleverne til at få stor betydning for deres skole.

– Jeg frygter de besparelser på gymnasieområdet som regeringen har forslået. De vil uundgåeligt gå ud over undervisningens kvalitet. Dette er eleverne klar over, og jeg er stolt af at gå på et gymnasium, hvor de studerende vil kæmpe med for, at uddannelsens kvalitet fortsat er høj, siger Mikkel Goldschmidt, elevrådsformand på Nørre Gymnasium.

Heller ikke Ava Bratejka Lindberg, elev på Nørre Gymnasium er tilfreds med udsigten til de foreslåede besparelser: Vi, som elever, vil ikke gå med til en så drastisk forringelse af vores uddannelse, og dette her er en måde for os at vise, at vi er dybt utilfredse med de bebudede besparelser på uddannelse. Vi bruger meget energi og tid på vores uddannelse, og derfor forventer vi, at vi kan få en uddannelse af kvalitet, siger hun.

Nørre Gymnasium 01 45-15

Bag stormødet og afstemningen blandt eleverne stod elevrådet på Nørre Gymnasium. Fra venstre Xenia, elevrådsformanden Mikkel, Julie, Ava, Astrid og Jakob. Foto: Kaj Bonne

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top