CPH sender mestrene til tælling
MG_6895.jpg
40 års fødselaren, Sune Bjørn Larsen. Foto: Christian Ove Carlsson
Bordtennisklubberne Københavns BTK fra Østerbro og Brønshøj Bordtennis blev før sommerferien enige om at styrke samarbejdet om talent- og eliteudvikling

De to klubber er blandt de største klubber i landet, og har igennem mange år sørget for mange danske mesterskaber til København – både individuelt og for hold. Samarbejdet har blandt andet betydet, at der i den nye sæson er ansat fælles trænere, og at de to klubber har fælles hold i landets bedste bordtennisrækker – for mænd, kvinder og ungdom – under navnet CPH Bordtennis.

Mændene har fået en forrygende start på den nye sæson, og har lagt sig i spidsen af Stiga Divisionen. Holdet er ubesejret efter fem kampe, og i forrige weekend blev det til tre sejre mod henholdsvis Næstved, Amager og de forsvarende danske mestre fra Roskilde.

Lidt overraskende var det fredagens modstander fra Næstved, som gav mest modstand. Sejren kom først i hus i sidste kamp, hvor 40 års fødselaren, Sune Bjørn Larsen sikrede en 5-3 sejr efter at have taget alle sæt i brug mod en modstander fra Norge. Det var dog den blot 16-årige Anders Lind, som leverede dagens bedste resultat, da han besejrende Næstveds førstemand, Jiang Hong, der er en af rækkens største profiler, og som senere på aftenen besejrede CPH’s profil Kasper Sternberg.

Anders Lind kunne ikke helt følge op om lørdagen mod Amager, hvor han indledte med et tæt nederlag til en modstander fra Indien. Den danske juniormester kom dog flot tilbage, da han i en tæt og medrivende kamp besejrede vicemesteren i samme årgang, Andreas Dilling. Da CPH’s øvrige spillere, Kasper Sternberg, Sune Larsen og Christian Kongsgaard, alle vandt deres kampe, blev Amager sendt hjem med et nederlag på 5-1.

Det blev også resultatet af søndagens udekamp mod de forsvarende mestre fra Roskilde, der var uden Michael Maze. Sejren blev grundlagt efter to tætte sejre på 3-2 i starten af kampen. Først besejrede Anders Lind den rutinerede Finn Tugwell, og efterfølgende vandt Kasper Sternberg over landsholdskollegaen Claus Schou. Christian Kongsgaard var sikkerheden selv, mens Sune Larsen tabte en tæt kamp til en modstander fra Rusland. I de sidste besejrede Kasper og Anders henholdsvis Tugwell og Schou.

Resultaterne glæder sportschefen i CPH Bordtennis, Jakob Asmussen, som dog også er lidt overrasket den gode start.

“Vi har valgt at satse lidt mere på talentudvikling og på hjemlige spillere i denne sæson, og har nedtonet forventningerne til mændenes resultater en smule. Københavns BTK har været i DM-finalen i de seneste mange år, men er vi tilfredse med en plads i semifinalen. Heldigvis har marginalerne været på vores side, og de nye spillere, der har fået chancen på holdet, har virkeligt leveret varen. Det gælder ikke mindst Anders Lind, som i denne sæson for alvor viser resultater på senioreliteniveau”, fortæller sportschefen.

Med 10 point efter fem kampe er CPH Bordtennis alene i spidsen, mens Roskilde allerede har mistet fem point efter fire kampe. Det har stor betydning, fortæller Jakob Asmussen, der selv var med på holdkortet til sæsonens første to kampe, hvor Virum og Vestegnen blev besejret. CPH spiller sin næste kamp mod nordjydske B75, som ligger nr. 2 i rækken, i starten af november, i samme weekend spiller CPH’s kvinder, som også i denne sæson er blandt DM-favoritterne. I sæsonens første tre kampe er det blevet til 2 sejre og et nederlag. I ungdomsrækkerne kan CPH Bordtennis glæde sig over, at det fælles hold fører Herre Junior Division.

4Y9A7139

CPH’s profil Kasper Sternberg. Foto: Christian Ove Carlsson

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top