Brønshøj fightede sig til sejr mod AB
AB-Brønshøj-08-45-15.jpg
Brønshøjs Jabar Sharza sender bolden i mål. Foto: Kaj Bonne
Det hører unægtelig til sjældenhederne, at Brønshøj vinder på udebane over AB. Faktisk var det indtil i lørdags 33 år siden det senest var sket. Men endelig lykkedes det. Og sejren på 1-0 var yderst vigtig, fordi Brønshøj med bare et point på lørdag hjemme mod Hvidovre er sikret en plads blandt de fire hold, der til foråret skal spille om oprykning til 1. division.

Det hører unægtelig til sjældenhederne, at Brønshøj vinder på udebane over AB. Faktisk var det indtil i lørdags 33 år siden det senest var sket. Men endelig lykkedes det. Og sejren på 1-0 var yderst vigtig, fordi Brønshøj med bare et point på lørdag hjemme mod Hvidovre er sikret en plads blandt de fire hold, der til foråret skal spille om oprykning til 1. division.

Kvalitetsmæssigt var der bestemt ingen grund til at falde i svime over indsatsen fra de to holds side. Det var mere fight end organiseret fodboldspil, og det var meget småt med chancerne.

Der var på forhånd spekuleret i, at AB kunne have fordel af at tabe, fordi man tager point fra de indbyrdes kampe med i slutspillet, og her vil det være en skidt ting at få Holbæk med, fordi de har vundet begge kampe mod AB.

“En kamp, der bød på fantastisk fight, både på og uden for banen”, som cheftræner Jesper Hansen sagde efter kampen, hvor han roste fansene, der var flot repræsenteret på tribunen i dag, og som startede festen med den traditionelle gåtur fra Tingbjerg Idrætspark til Gladsaxe Stadion. Spillet bølgede frem og til bage uden de store chancer indtil Javar Sharza havd én god afslutning, men bolden sad for tæt på ABs målmand Jannich Storch.

Nærmest vanen tro kom der et rødt kort i kampen mellem naboklubberne. ABs centerforsvar klumrede så meget i en ufarlig situation, at han endte med at rive Patrick Naundrup omkuld. Det gav ikke mange pluspoint hos hjemmepublikummet.

AB måtte møblere om og tog angriberen Emil Holten ud så offensiven fik det endnu sværere.

Selv med en mand i overtal havde Brønshøj svært ved at producere de store tilbud, men to minutter før pausesignalet kom målet, da Jonas Skovengaard smart vippede bolden ind i feltet, hvor Sharza lavede en stopfinte og følt sparkede bolden ind til 0-1. Det var Jabar Sharzas fjerde mål i kampene i 2. division i denne sæson.

I 2. halvleg kom AB godt fra start, men det blev til flere gode afslutninger til Brønshøj, der var tæt på at omme på 0-2, da Patrick Naundrup fik headet bolden videre til Andreas Granskov, men hårdt presset fik han afsluttet lige på en fremadstormende Jannich Storch.

Herefter blev værterne mere og mere nærgående, og to gange var det tæt på, at AB fik udlignet. Men begge gange var Kasper Vilfort, der hvor han skulle være.

Hvepsene holdt dog stand, og efter fire minutters overtid fløjtede dommeren af, og jublen kunne bryde løs blandt spillere og fans. Det var et vigtigt skridt i bestræbelserne på at nå med i forårets oprykningsspil, og sejren i dag, betyder, at Brønshøj kan nøjes med uafgjort i den sidste kamp mod Hvidovre for at slutte i top 4.

Næste kamp er mod Hvidovre hjemme på Tingbjerg Idrætspark lørdag d. 7. november kl. 14.

AB-Brønshøj 01 45-15

Mange af Brønshøjs fans havde taget turen fra Tingbjerg til Gladsaxe Stadion på gåben, og de satte et festligt præg på begivenhederne. Foto: Kaj Bonne

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top