Brønshøj får tjek på vejret
lunger.jpg
Foto: Colourbox
Ifølge Lungeforeningen har hver 10. dansker problemer med lungerne, og alt for mange ved det ikke selv

På Linde Apotek kan borgerne i Københavns Kommune få en lungefunktionsmåling og tjekket deres inhalationsmedicin (TPI) onsdag 18. november 2015, fra 11:00-13:00 på Frederikssundsvej 152 i Brønshøj, når Linde Apoteket sammen med Lungeforeningen inviterer til International Lungedag. Tidsbestilling er nødvendig ved fremmøde inden.

Over en halv million danskere lever med en lungesygdom som fx astma, KOL (Kronisk Obstruktiv Lungesygdom) eller en anden lungesygdom. Alt for mange ved det ikke selv. Åndenød, hoste og følelsen af ikke at “have luft nok”, er nogle af de symptomer, man skal være opmærksom på.

– Lungesygdomme bør konsekvent opdages og sættes i behandling langt tidligere end det sker i dag. Ca. 430.000 danskere har den kroniske lungesygdom KOL. Men det er kun ca. halvdelen, der ved, at de har sygdommen. Det vil sige, at der er 200.000 danskere, der lige nu går rundt uden, at de ved, at deres lunger er syge. Det er afgørende, at vi finder alle dem med syge lunger og hjælper dem i behandling, siger Anne Brandt, direktør i Lungeforeningen.

Jo før en lungesygdom opdages og behandles, jo bedre liv kan man leve med sygdommen. På Lungedagen kan danskerne bl.a. få en lungefunktionsmåling, som afslører lungesygdomme som fx KOL og astma.

Gratis lungetjek til danskerne

På Lungedagen onsdag 18. november kan alle danskere få tjek på både vejr og lunger, når Lungeforeningen sammen med apoteker, kommuner, hospitaler, praktiserende læger og flere hundrede frivillige over hele landet afholder arrangementer med bl.a. gratis lungetjek. Mange steder tilbyder en lungefunktionsmåling, mens andre inviterer til en snak om fx træning, mad, medicin, rygestop og information om livet med en lungesygdom. Alle arrangementer findes på Lungeforeningens hjemmeside www.lunge.dk/lungedag

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top