Bellahøj skal være mere trygt
Bellahøj-02-34-14-e1628578569682.jpg
Projektets primære målgruppe er de udsatte familier, som særligt udfordrer området. Der er tale om ca. 25 familier, som i alt udgør mellem 120-130 individer. Mange af familierne er præget af integrationsudfordringer og en ringe tilknytning til arbejdsmarkedet. Der er konkret ca. 20 børn i alderen 8-13 år, primært drenge, som omgås i grupper uden voksenkontakt, og som er udfordrende i deres adfærd eller begår hærværk og chikane mod andre beboere. Foto: Kaj Bonne
Med en forstærket social indsats vil Københavns Kommune gøre Bellahøj mere trygt for beboerne. Indsatsen hedder Sammen om Bellahøj.

Københavns Kommune har fået knap to millioner kr. fra udlændinge, integrations og boligministeriet til at gøre Bellahøj mere trygt. Pengene skal gå til at styrke områdets fællesskab og til at koordinere og målrette de forskellige kommunale indsatser i området. Pengene kommer fra puljen “Styrket koordinering i udsatte boligområder”. Det er beboerne i Bellahøj, der har taget initiativ til projektet, og de har været tæt involveret i forarbejdet og ansøgningen.
Bellahøjhusene i Brønshøj har i løbet af de seneste fem år gennemgået en større ændring i beboersammensætningen, som har medført udfordringer i området.

– Der skal være trygt på Bellahøj

Selv om Bellahøjhusene ikke er med på listen over særligt udsatte boligområder, er området på flere måder blevet mere belastet i de senere år. Fx er der kommet flere episoder med vold og trusler og et øget salg af narkotika, og Socialforvaltningen har fået flere børnesager i området.
Socialborgmester Jesper Christensen er glad for beboernes engagement og det forstærkede fokus på Bellahøj. – Bellahøj er et rigtigt fint område, der altid har haft et stærkt fællesskab. Men efterhånden som beboerne er blevet ældre, og der er kommet nye beboere til, er der opstået nogle problemer. Der har blandt andet været episoder med kriminalitet, og nogle beboere er blevet mindre trygge. Det er de problemer, vi nu prøver at tage bedre hånd om, siger socialborgmesteren.
I begyndelsen af 2016 vil der blive ansat en projektleder, der skal koordinere indsatsen og sikre, at beboere og lokale samarbejdsparter bliver inddraget i arbejdet. Målet med indsatsen er blandt andet, at færre børn og unge i Bellahøj begår kriminalitet og hærværk, at flere unge får fritidsjob, og at skolefraværet falder. Også Overborgmester Frank Jensen er glad for at der nu kommer forstærket fokus på Bellahøj.
– Borgere i Bellahøj skal trygt kunne færdes i gaderne og opholde sig i deres hjem. Derfor sætter vi nu ind og styrker indsatsen over for de unge drenge og deres familier, som særligt har udfordret området, siger Københavns overborgmester Frank Jensen.

1 kommentar om “Bellahøj skal være mere trygt”

  1. Rose-Marie Jensen siger:

    hvor er det kedeligt fra min tid i Vanløse kender jeg et par stk der boede der alle var så glade og stolte af at bo der skønne lejligheder og fed udsigt kan det virkeligt være rigtigt at det også er ødelagt ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top