Velbesøgt ældredag i Voldparken
ldredag-03-41-15.jpg
Sundheds- og Omsorgsborgmester Ninna Thomsen holdt åbningstalen til Ældredagen 2016 i foyeren i EnergiCenter Voldparken. Foto: Kaj Bonne
Afholdelse af Ældredagen går på skift mellem Vanløse og Brønshøj-Husum. Torsdag i sidste uge var det 13. gang dagen blev afholdt og første gang i EnergiCenter Voldparken med 60 stande.

Temaet var medborgerskab, og der var fokus på et godt, trygt og aktivt ældreliv, da Lokalområdekontoret Vanløse Brønshøj Husum i samarbejde med Ældresagen, Husum Vænge Centret og Lokaludvalgene i de to bydele i sidste uge bød velkommen til årets Ældredag, der med over 60 stande havde rigtig mange tilbud til de lidt ældre og gav god mulighed for at de mange ansatte, både private og offentligt ansatte, og de frivillige kunne lære hinanden at kende. Lokalområdechef Margrethe Kusk Pedersen bød velkommen og fremhævede samarbejdet mellem forvaltningen og de mange frivillige. – Vi skal have respekt for hinanden, og når vi løser opgaverne i fællesskab, vil vi også få en bedre løsning, sagde hun blandt andet.

Man skal være omstillingsparat

– Ingen skal træde ud af de “voksnes” rækker og aktiviteter, bare fordi man forlader arbejdsmarkedet eller fx fylder 70 år. Man skal være omstillingsparat til at give hverdagen nyt indhold, men det kræver mod og initiativ, og her må vi hjælpe hinanden, sagde sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen i åbningstalen, og tilføjede et håb om at Ældredagen også kan afholdes i EnergiCenter Voldparken med mange besøgende.
Ældredagens formål er at ældre i Vanløse og Brønshøj-Husum får mulighed for at møde frivillige, private og kommunale institutioner, der har fokus på et godt og aktivt ældreliv, samt at de ældre kan få inspiration til nye aktiviteter, der bidrager til en øget livskvalitet.

Utallige tilbud

Ældredagen bød på utallige tilbud til den lidt ældre del af borgerne. Der var mulighed for at møde repræsentanter for næsten alle tilbud, der måske kan gøre tilværelsen lidt nemmere og lidt mere indholdsrig, og det gælder både frivillige, pensionistforeninger, andre foreninger, samt kommunale og private tilbud. Heller ikke de lokale kirker eller lokalpolitiet manglede i det imponerende arrangement, der efter planen afholdes i Vanløse næste år.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top