Tingbjerg Kulturhus under opførelse
Kulturhus-01-42-15.jpg
Byggeriet går som planlagt i Tingbjerg, men ikke alle naboer er glade for hverken placering eller den megen støj fra byggeriet. Foto: Kaj Bonne
Efter mange års økonomisk tovtrækkeri mellem beboere, boligforeninger og Københavns Kommune, startede i foråret byggeriet af et kulturhus i Tingbjerg. Nu er huset ved at tage form.

Opførelsen af det nye kulturhus på Skolesiden i Tingbjerg går efter planen og huset forventes at stå færdigt i slutningen af maj 2016. Det oplyser projektleder Anette Dyring Naalund fra Byggeri København. – Vi er færdige med kælder og fundament og har rejst de nederste elementer, og lige nu er trapperne og elevatorskakterne ved at blive sat på plads, oplyser hun.

Kulturhuset i Tingbjerg er tegnet af Cobe og bliver bygget sammen med Tingbjerg Heldagsskole, så skole og kulturhus kan bruge hinandens faciliteter. Huset fremtræder meget smalt i siderne, men bredt på midten og bliver præget af store vinduesflader mod Skolesiden. Det er hensigten, at kulturhuset skal være samlingssted for beboerne i Tingbjerg samt kunne tiltrække besøgende fra resten af København. Huset kommer til at rumme blandt andet beboerrum, bibliotek, værksteder, café samt en sal til mindre arrangementer. Prisen for kulturhuset bliver 51 mio. kr., hvoraf A.P. Møller Fonden har bidraget med 6 mio. kr. – og budgettet ser ud til at holde.

cobe_tingbjerg_culture_house_01

Sådan forestiller en tegner sig det nye kulturhus i Tingbjerg. Til højre Tingbjerg Heldagsskole og til venstre boligbebyggelsen i Skole-
siden, der får en ny udsigt. Illustration: COBE

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top