På vej til et naturcenter?
Kornelia.jpg
Tre-årige Kornelia deltog også i plantedagen og kunne nyde en pandekage bagt over bål. Foto: Christian Ove Carlsson
Lørdag i sidste uge var plantedag i den nye byhave i Voldparken – måske en forløber for et senere naturcenter.

På det område i Voldparken, hvor EnergiCenter Voldparken (ECV) og Brønshøj-Husum Lokaludvalg har en fælles vision, om at der med tiden vil blive etableret et naturcenter ved ECV, blev der i lørdags afholdt plantedag.
Det planlagte naturcenter har fået navnet Naturbyen, og et projektteam bestående af medarbejdere fra Lokaludvalgets sekretariat og konsulenter fra Dansk Bygningsarv er der udarbejdet et projektprospekt, der præsenterer et samlet og kvalificeret bud på et bynaturcenter, der efter palen skal ligge, hvor naturområderne Utterslev Mose og Vestvolden mødes. Naturbyen skal skabe et attraktivt naturformidlingssted for børn og voksne og skal kunne tiltrække besøgende fra hele regionen. En foreløbig beregning viser at den samlede anlægssum vil blive omkring 25 mio. kr.

Byhave med bl.a. drivhus, hønsegård og plantekasser

Der blev plantet frugt- og blomsterbuske og træer, klargjort plantekasser, snakket om planerne for Naturbyen og spist mad, der var tilberedt over bål. Samtidig blev der dannet laug, der skal passe byhaven og ikke mindst den nyetablerede hønsegård. Plantekasserne skal indtil videre rumme krydderurter, der vil blive anvendt i køkkenet i ECV, mens æggene fra byhavens høns tilfalder medlemmerne af “hønselauget”, da de ikke må indgå i køkkenets madlavning. De ti høns, heraf tre haner, kommer fra Bispebjerg Skolehaver og er af racen dansk landhøne.
– Vi har også en drøm om, at der med tiden kan etableres et udekøkken, hvor vi bl.a. kan anvende råvarerne fra byhaven, siger Lokaludvalgets miljømedarbejder Jens Christian Elle. Han tilføjer, at alle stadig er meget velkomne til at tilmelde sig laugene, der skal passe byhaven. Interesserede kan henvende sig til Frivilligcentret, der også holder til på ECV.

Drivhus

Byhaven ved EnergiCenter Voldparken skal primært drives af lokale kræfter, der kan lide at få jord under neglene og samarbejde med andre.
Foto: Christian Ove Carlsson

2 haner

P.t. er der tre haner i hønsegården, hvilket nok vil vise sig at være to for meget, så nogen må returneres til Bispebjerg Skolehaver – eller komme i suppegryden.
Foto: Christian Ove Carlsson

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top