Nyt fra Lokalhistorien
Lokalhistorisk Selskab har udgivet hæfte nr. 102 i sin imponerende og oplysende serie

Fire gange om året udsender Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj, Husum og Utterslevhæftet “Nyt fra Lokalhistorien” og har netop udgivet i nr. 102, der er på 40 sider. Som sædvanlig indeholder hæftet interessante og spændende beretninger om emner fra bydelens historie.

Det er især Utterslev, det handler om i det nye hæfte. Ole Knudsen fortæller om sin barndom i Utterslev fra slutningen af 1930-erne og frem til tiden efter Danmarks befrielse, herunder sin skoletid på Bellahøj Skole og da skolen blev overtaget af den tyske besættelsesmagt for at huse tyske flygtninge. Imens måtte Ole Knudsen og hans klasse modtage undervisning i en træbarak, der var omklædningshus for Brønshøj Boldklub.
Hæftet indeholder også en artikel, der blev skrevet i 1914 af J.L. Kronstrøm, der var sekretær for Utterslev Bys Forskønnelsesudvalg. Artiklen handler om “Grændsen mellem Land og By” og fortæller om datidens udvikling af dele af det nordvestlige København, herunder Brønshøj og Husum. Artiklen slutter med disse ord, der kunne være skrevet i dag: “Lad os da forene os i Kampen mod Hæsligheden og gøre vort bedste til, at der rejses Bygninger, der er os selv og vor Tid værdige.”
Yderligere oplysninger Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj, Husum og Utterslev kan findes på hjemmesiden www.lokalhistorie-bhu.dk.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top