Livet skal være lidt skørt
Bagedyst-02-41-15.jpg
-Jeg elsker gamle biler og især Morris Minor, som jeg har to af. Jeg tror måske jeg skal lave en lille sidegesjæft, hvor jeg både køre brudepar og laver deres bryllupskage. Foto: Kaj Bonne
Hvis du ser en kvinde på Frederikssundsvej med filtdutter i det opsatte hår, chikke briller og kørende i en åben Morris 1000 med en lille picnickurv på bagsmækken. Så er det ikke Bedstemor And, men bare Pernille Morthensen– altså hende den storgrinende, kageelskende deltager i årets "Den Store Bagedyst"

At gøre det samme dag ud og dag ind, er ikke noget for mig. Der skal ske noget, fortæller Pernille og indrømmer at det er én af grundene til, at hun meldte sig til DR-programmet “Den Store Bagedyst”.

Hun har sendt sine to børn, Elvira på fem år og Ludvig på to år i institution. Manden er taget på job i Jylland og selv er hun er lige blevet færdig med lægge dejen til et kernefyldt rugbrød.

-Jeg har altid bagt det brød, vi spiser. Nogle gange bliver det lidt for meget for min datter, som gerne vil have noget almindeligt brød fra supermarkedet, fortæller Pernille.

Jeg skal ruskes op i

Én af grundende til at den 42-årige skolelærer meldte sig til programmet var en længsel – en længsel efter at finde ud af, hvad det er hun kan og hvad hun indeholder.

-Jeg elsker mit job som matematik- og håndarbejdslærer, men jeg føler ikke rigtig, at jeg udlever mit potentiale. Jeg famler lidt i blinde i øjeblikket, og jeg skal ruskes op i, og da jeg så, at de søgte deltagere i “Den Store Bagedyst”, tænkte jeg, at nu måtte jeg gøre noget skørt, som måske kunne åbne op for den pose, som er mig. Hvis man er åben og opsøgende, så finder man måske ud af, hvad det er man leder efter, fortæller Pernille, hvis hjem i Brønshøj bærer præg af en kvinde der har sans for farver og kreativitet.

Pernille har haft en lige så farverig karriere bag sig. Hun har lavet temafester og designet alt fra filttørklæder til keramik, men efter hun flyttede til Brønshøj fra Silkeborg for seks år siden, vendte hun tilbage til sin uddannelse som lærer.

-Det har været en rigtig god udfordring for mig, og jeg har fundet ud af, at hvis man presser sig selv, så kan man faktisk flytte sig og ændre på mange ting, siger Pernille, der personligt mest er til at bage de store brød.

-Min største udfordring har været at få skarphed og akkuratesse ind i mit bagværk. Jeg er ikke så god til små dimesdutter og blomster. Jeg er nok mere rustik i det, fastslår Pernille efterfulgt af et højt grin.

Ved at kaste håndklædet i ringen

Pernille havde lidt svært ved at finde sit ståsted i bagedysten i starten. Det var alle dejlige mennesker som hun mødte, og alle deltagere fik også under programmet at vide, at de var lidt for gode venner, og at de skulle huske, at det var en konkurrence.

-Mange var en del yngre end mig, og de havde fuldstændig styr på de sociale medier. Det skulle jeg først til at finde ud af. Alle havde en Instagram profil, hvor de lagde billeder op af deres kager. Det måtte jeg jo også gøre, for at jeg ikke bare gik hen og blev helt anonym. Man skal jo også smede mens jernet er varmt, siger Pernille, der dog flere gange har været ved at smide håndklædet i ringen undervejs.

– Det var super hårdt især fordi vi skulle øve hjemme. Men når jeg kom hjem så havde jeg også lige en familie, der skulle passes samtidig med at jeg skulle finde på nye kageopskrifter. Jeg var simpelthen så træt, indrømmer Pernille, der dog ikke ville gå på kompromis og lave halvdårlige kager.

-Jeg måtte sige til mig selv, at jeg jo kunne slappe af og sove, når det hele var overstået.

Tv-stjerne i skolegården

-Jeg var nok lidt distræt i den tid – hvilket jeg nok er i forvejen, indrømmer Pernille, der måtte holde lave profil i forhold til sine elever.

Jeg kunne ikke sige til dem, hvorfor jeg ind imellem var væk, og hvorfor jeg ind imellem glemte, hvor langt de var nået til i matematik, fortæller Pernille, der i dag synes, det er lidt hyggeligt, når især de små elever i dag råber tværs over skolegården: “Vi har set dig i tv, og dine kager er bare så flotte”.

Ellers har folk i lokalområdet været meget tilbageholdende, når de har set Pernille i gademiljøet, men hun har da også fået mange søde kommentarer med på vejen.

-En af mine naboer har sagt, at jeg må få alle de æbler jeg vil have fra hans have, hvis jeg lover at vinde bagedysten, siger Pernille, der selvfølgelig ikke kan fortæller, hvor langt hun nåede og om hun gik hele vejen til finalen. Der må vi spændt vente.

Bagedyst 01 41-15

-Jeg kan se, at folk genkender mig. Men jeg tror, det er pli, som gør at folk ikke siger så meget til mig. Foto: Kaj Bonne

pernille den store bagedyst

-Jeg skulle arbejde for at få mere akkuratesse ind i mit bagværk. Foto. DR

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top