Jeg skubber pensionistlivet foran mig
tandlæge-hanne-therkelsen.jpg
Jeg synes selv, jeg er god til at håndtere folk, der har tandlægeskræk. Jeg kan godt lide dialogen og kontakten og mærke, at patienterne går tilfredse herfra, siger Hanne Therkelsen, der her er omgivet af sine to klinikassistenter, Maria Petersen og Reeman Shoukat. Foto: Privat
Hun har været tandlæge de sidste 39 år. Karen Therkelsen overtog i 1978 klinikken på Frederikssundsvej 168 efter sin far Stig Therkelsen. Nu kan klinikken holde 80 års jubilæum i de selvsamme lokaler

Hun har lige haft en ældre dame på 100 år i klinikken – en patient der også i sin tid gik hos hendes far.

-Det var meget nemt at overtage efter min far. Der var i starten tre tandlæger. Min far blev ved med at arbejde hos mig, men stoppede da han blev 76. I 2008 blev jeg så alene og med to assistenter. Det var jeg i starten meget nervøs for, jeg havde jo været vant til at have andre tandlæger at drøfte ting med, men det er gået rigtig godt, fortæller 64-årige Karen Therkelsen, der stadigvæk elsker at have patienter i sin tandlægestol.

-Da jeg var 60 år tænkte jeg, at jeg ville stoppe, når jeg var 64. Nu er jeg 64 og tænker, at jeg først stopper, når jeg er 70. Jeg har skubbet pensionen foran mig som en bold, og så længe jeg er frisk, bliver jeg ved, fortæller Karen Therkelsen, der dog godt kan mærke at de mange års hårde arbejde har sat sine spor.

-Man bliver lidt slidt i fingre, albuer, skuldre og ryg, indrømmer Karen Therkelsen, der egentlig ikke havde tænkt, at hun skulle gå i faderens fodspor, da hun skulle vælge uddannelse.

-Mit udgangspunkt var at blive arkitekt. Jeg ville gerne lave noget med mine hænder. Det skulle i alle tilfælde ikke være en uddannelse, hvor jeg skulle møde forberedt hver morgen. I dag går jeg jo også bare hjem og så har jeg fri til at kunne være med min familie, fortæller Karen Therkelsen, der er mor til tre og snart bedstemor til sit fjerde barnebarn.

Hjælp til tandlægeskræk

Men hun har fulgt med tiden og de moderne teknikker. Hun har blandt andet indført “Cope It”, som er et system, hvor man får patienter til at tage aktiv del i deres tandlægeskræk.

-Vi oplever, at folk udebliver fra deres aftaler, og hvorfor gør de mon det? Måske er de sig ikke bevidste om, at de er bange for tandlæge. Det er måske også grænseoverskridende for folk, at man står og roder dem i munden, og hvis man så har tandpine, som er meget smertelig, så er det nok ikke så sjovt. Man kan nok bedre forholde sig til, hvis man havde ondt et andet sted på kroppen, fortæller Karen Therkelsen, der udleverer spørgsmål til sine patienter, hvor de kan svare på, hvad de frygter mest. Er det nåle, er det økonomi eller smerte.

Karen Therkelsen kan godt lide dialogen og kontakten og mærke, at patienterne går tilfredse herfra. Men hun kan også godt mærke det skift der har været i siden”0 huller” generationen.

Godt klientel i Brønshøj

Caries er kommet igen. “0 huller” generationen, som er de unge fra 70´erne, er ikke klar over, hvor stort et forarbejde deres forældre har gjort. De var meget omhyggelige med at få børstet tænder på deres børn. I dag sidder “0 huller” generationens børn desværre i klapvogne med juice i sutteflaskerne, fortæller Karen Therkelsen, der dog synes at hendes klientel på Frederikssundsvej har været godt gennem årene.

-Patienterne har været flinke til at passe deres tænder, og jeg har været glad for at jeg har haft klinik her, fastslår hun.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top