Husum-elever snuser til erhvervs-uddannelserne
husum-elever-snuser-til-erhvervsudd.jpg
Foto: Privat
Skab den bedste ungdomsklub i Københavns Kommune. Sådan lød opgaven, da en 8. klasse fra Husum Skole byttede den almindelige klasseundervisning ud med et innovations-forløb på en af byens mange erhvervsskoler.

Alt for få af hovedstadens unge drømmer om at tage en erhvervsuddannelse. Og det skal der laves om på. Derfor skal alle byens 8. klasser i løbet af dette skoleår bytte deres klasselokale ud med en af byens erhvervsskoler, hvor dansk og matematikundervisningen varetages af en erhvervsskolelærer.

Men det bliver ikke dansk og matematik i traditionel forstand. For en 8. klasse fra Husum Skole foregik al undervisning i sidste uge på SOPU København, som blandt andet uddanner pædagoger og social- og sundhedsassistenter.

Her skulle eleverne styrke deres evne til at tænke innovativt, og derfor var dansk- og matematikbøgerne byttet ud med en praktisk opgave: Skab den bedste ungdomsklub i København. Ud over at bygge og indrette klubben i pap og papir, skulle eleverne arbejde med kvadratmeter, indkøbe møbler til klubben på auktion og udarbejde en brochure, som beskriver klubben. Ugen sluttes af med en præsentation af klubben og dens værdigrundlag for elevernes forældre.

Også børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev lagde vejen forbi SOPU København for at se elevernes arbejde.

– Hvis vi skal have flere unge til at få øjnene op for erhvervsuddannelserne, er det afgørende, at vi rent faktisk får dem derud, så de kan snuse til miljøet og møde de mange dygtige undervisere og elever, der går på skolerne. Mange unge tror, at gymnasiet er det eneste lyksaliggørende, og det syn vil vi rigtig gerne ændre. For erhvervsuddannelserne byder på et væld af muligheder, og der bliver stor efterspørgsel efter dygtige håndværkere i fremtiden, siger børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev.

Undervisningsforløbene for byens 8. klasser fortsætter resten af skoleåret og det næste på henholdsvis Niels Brock, Hotel- og Restaurationsskolen, Teknisk Erhvervscenter Frederiksberg, SOPU København og Københavns Tekniske Skole.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top