Brønshøj-fans inviterer flygtninge til fodbold
brønshøj-fans-inviterer-flygtninge.jpg
Brønshøj Drunken Army har flere gange tidligere markeret deres antiracistiske sindelag på Tingbjerg Ground. Foto: Privat
Fangruppen Brønshøj Drunken Army (BDA) inviterer lørdag d. 24. oktober godt 50 flygtninge fra Sandholmlejren til divisionsfodbold og hygge i Tingbjerg. De bakkes op af Brønshøj Boldklub og flere lokale aktører.

– Vi vil gerne vise asylansøgerne, at vi er mange danskere, der byder flygtninge velkommen og som ser mangfoldighed som en styrke. Fodbold er en slags universelt sprog, der kan tales og forstås fra Helmand til Husum, fortæller Kasper Madsen fra BDA.

Sandholmlejren huser både nytilkomne og afviste asylansøgere fra hele verden. Alle i lejren er inviteret, og man regner med at fylde alle 55 sæder i bussen.

Arrangementet er en del af den internationale kampagne Football People, som hvert år i oktober fejrer fællesskab og mangfoldighed i fodbold. Kampagnen spændte i 2014 over 2.0000 arrangementer i 59 lande og koordineres af paraplyorganisationen Football Against Racism in Europe.

Brønshøj Boldklub har valgt at lade flygtningene fra Sandholm komme gratis ind til lørdagens divisionskamp mod Hellerup Idrætsklub (HIK). To timer før kampen mødes flygtninge og fans i klubhuset bag stadion, hvor man vil spille lidt fodbold sammen, spise noget mad og hyggesnakke.

– Mange af asylansøgerne har barske oplevelser i bagagen, og det er ikke nogen hemmelighed, at hverdagen i Sandholm kan være trist og grå. Derfor håber vi, at vi med dette initiativ kan være med til at give en god oplevelse til en del af beboerne. Ingen flygter for sjov, men vi har alle sammen brug for at have det sjovt en gang i mellem, siger Kasper Madsen.

Før og under kampen samler BDA desuden brugt fodboldudstyr ind til flygtningene i Sandholm-lejren.

– Fodbold er populært i Sandholmlejren, men der er mangel på udstyr. Så hvis man ligger inde med en fodboldtrøje, et sæt benskinner eller andet, som kan undværes, så håber jeg man vil tage det med på stadion lørdag. Alternativt kan det afleveres i ugen op til kampen hos Sportigan på Brønshøj Torv, fortæller Kasper Madsen fra Brønshøj Drunken Army.

Alle er velkomne til lørdagens arrangement, der finder sted i Brønshøj Boldklub kl. 13. Divisionskampen mod HIK i Tingbjerg Idrætspark starter kl. 15.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top