Børn er det bedste publikum
Sille-og-Palle-01-37-15.jpg
Sille og Palle spiller omkring 130 koncerter om året både i ind- og udland. De var bl.a en del af børnejazzorkestret Djanzz og står bag musikken til Ramasjang-programmet på DR ”Rosa fra Rouladegade”. Foto: Kaj Bonne
Små børn er mennesker som alle andre. De har bare ikke så mange år på blebagen, så for musikerne Sille Grønberg og Palle Windfeldt er der egentlig ikke den store musikalske forskel på, om de spiller for et voksent publikum i Copenhagen Jazzhouse, eller om de giver koncert for en gruppe dagplejebørn på Brumbassestuen. Sille og Palle er netop udkommet med cdén "Hey Baby."

Sille Grønberg og Palle Windfeldt mødte hinanden for 25 år siden, og de er begge vokset op med musikken susende i årene. Begge har som yngre optrådt sammen med deres forældre, og de valgte også selv at følge musikkens vej som voksne.

-Men vi er blevet i børnesporet. Børn er det bedste publikum i verden. De er uden filter og direkte i deres kontakt. Man bliver virkelig holdt til ilden, fortæller Palle og tilføjer at den musik de spiller for børn er meget nichepræget.

Fed musik til børn

Mange tror ikke, man kan lave fed musik for børn, men Sille er ikke i tvivl.

-De små skal havde det bedste, vi kan præstere. Musik handler om følelser, og i den retning har små børn lige så store evner, som vi andre har. Børn kan danse før de kan gå, og synge før de kan tale. Der er en medfødt musikalitet hos helt små børn, men for at udvikle den er det vigtigt, at barnet bliver stimuleret musikalsk. Ligesom ethvert levende væsen har brug for at røre sig og bevæge sig rent fysisk, tror jeg også at alle mennesker har brug for at blive rørt og blive bevæget”, siger hun.

Volapyk på kinesisk

-Et lille barn har jo ligget 9 måneder inde i maven på sin mor og lyttet til hendes hjerte. Derfor oplever vi at børn reagerer umiddelbart på puls og rytme. Vi håber at musikken vil få familier til at skrue op og danse rundt på stuegulvet med deres børn og synge og grine sammen. Musik giver nemlig livsglæde, åbenhed og lydhørhed over for omverdenen, tilføjer Palle, der sammen med sin kone har skrevet teksterne til deres nye cd på volapyksprog.

-Det er et sprog, som ingen forstår og som alle alligevel forstår. Vi har haft en fest med at indflette alle vores ynglingsord som – Pippi, Zanzibar, lirum larum, dibbidut og hippie, men det har også været svært, fortæller Palle der sammen med Sille har rejst rundt i verden med deres musik for børn.

En af parrets største oplevelser har været at besøge Beijing, og til maj næste år skal de besøge den forbudte by igen.

-Kineserne er så disciplinerede, men musikken fik dem til at løsne op, og til sidst oplevede vi dem bare flippe helt ud. Det var så godt at se. Bagefter vi de oppe for at kramme os, fortæller Palle med et smil.

Stærkt familieliv

Parret har to døtre og har boet de sidste mange år i Brønshøj.

-Familielivet er stærkt og det har aldrig været for meget, at vi både er mand og kone og arbejdskolleger. Jeg kan ikke forestille mig nogen bedre at arbejde med end Sille. Det er jo skønt, vi har den samme fælles passion, siger Palle mens Sille grinende tilføjer:

Nogle gange må vi have regler for, hvornår vi har fri og hvornår vi er på arbejde. Nogle gang må vi sige, at kontoret altså er lukket – også selvom man komme på en ide lige før man skal sove. Vi er ikke gået på kompromis med denne cd, og den har taget os halvandet år at lave. Den er så ny, så vi ved ikke om det er den bedste, vi har lavet. Men det føler vi det er, indrømmer parret.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top