Bellahøj Kirke flytter til Nordvest – midlertidigt
Bell..jpg
Fra januar bydes sognets beboere velkommen til denne bygning på Tomsgårdsvej, som ligger ved siden af biblioteket på Rentemestervej. Foto: Åse Thuehøj
Til- og ombygningen af Bellahøj Kirke starter i begyndelsen af næste år og forventes afsluttet inden julen 2016.

– Lige nu er glæden stor i Bellahøj Kirke, over at det er lykkedes at leje så velegnede lokaler som vi har fundet på Tomsgårdsvej 19, siger Lis Lynge, som er menighedsrådsformand i Bellahøj-Utterslevs Sogns Menighedsråd. Menighedsrådet har længe været på udkig efter egnede lokaler, der kan rumme kirkekontor og plads til præster og kirkens mange aktiviteter under den store til- og ombygning.
– Vi er rigtig glade for, at vi har kunnet indgå lejeaftale på lige netop disse lokaler. Bellahøj Kirke bliver herved i sognet, i den yderste del af det tidligere Utterslev sogn. Det giver os mulighed for at komme i kontakt med den del af sognet på en ny måde, tilføjer Lis Lynge.

Højmesser i nabokirkerne
Bellahøj Kirke planlægger at flytte ind mandag den 18. januar 2016 og vil senere invitere alle til at se de store og lyse lokaler, hvor morgenandagter, aftengudstjenester, børnegudstjenester og lørdagsgudstjenester kan foregå. Højmesser og kirkelige handlinger planlægges afholdt i de nærliggende kirker i provstiet for en måned af gangen. Præsterne er ved at lægge sidste hånd på beskrivelsen af, hvorledes Bellahøj Kirke således kan poppe op i andre sogne.
– Så snart det er på plads vil vi komme med en nærmere beskrivelse af forløbet, slutter Lis Lynge og henviser til kirkens hjemmeside:
bellahoej-utterslevsogn.dk.
Utterslev Kirke lukkede i september 2013 bl.a. fordi der var for store omkostninger forbundet ved at have to kirkebygninger og dobbelt personale i et sogn med en lav medlemsprocent. Med midlerne fra salget af Utterslev Kirke er det nu muligt at både ombygge og udvide Bellahøj Kirke med bl.a. en stor fleksibel sal, moderne køkkenfaciliteter og brugervenlige adgangsforhold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top