”Aftenbold” sparet væk
Lisette.jpg
Lisette Willeforte Rasmussen: De unge skal have et alternativ til gaden og øve sig i at indgå i forpligtende fællesskaber. Foto: ef
Den lokale forening Livsbanen har i nogle år været projektleder på de udvidede åbningstider i idrætshallen ved EnergiCenter Voldparken - men nu har politikerne sparet tilbuddet væk

Med budgettet for Københavns Kommune for 2016 er der ikke længere kommunale midler til at fortsætte med de udvidede åbningstider i idrætshaller i udsatte boligområder i København, blandt andet i Voldparken, hvor Livsbanen har stået for “Aftenbold”, som er et tilbud til drenge om aftenen fredage, lørdage og søndage om at komme og spille bold, hygge sig og få et frirum.
– Ofte har der været 40-50 drenge, primært fra Tingbjerg og Husum, der er kommet, fordi de har lyst og ikke så mange andre steder at gå hen, fortæller Livsbanens bestyrelsesformand, Lisette Willeforte Rasmussen.

Mister kontakt med en aldersgruppe

– Det har ellers de sidste 4 år været en stor succes, hvor det ofte drenge, som ellers ville have været henvist til gaden. Ydermere har projektet givet drengene ejerskab over ECV, som de derfor har behandlet pænt – både mennesker og bygninger, fortsætter Lisette Willeforte Rasmussen.
– Vi er rigtigt kede af denne prioritering i Borgerrepræsentationen, og vi vil meget gerne anfægte den og måske få dem til at tænke sig om en gang til. Ved at lukke dette projekt mister drengene ikke alene muligheden for at have et tilholdssted, hvor de kan møde jævnaldrende og engagerede voksne. Livsbanen mister også muligheden for at have kontakt med alle aldersgrupper i området, nemlig de små i FerieCamp, de mellemste i studiet og de ældste til fodbold, hvilket ellers har givet os et god helhedsorienteret arbejdsplatform og gode relationer til forældrene også, siger hun.

Også forretningsfører for EnergiCenter Voldparken, Carsten Jacobsen, ser gerne, at Livsbanen får mulighed for at videreføre de udvidede åbningstider. – Jeg vil hellere have, at de unge har en officiel status og tilknytning til EnergiCenter Voldparken, end de bare hænger ud og keder sig. Det er pgså med til at give de unge selvfølelse og ejerskab til EnergiCenteret, siger Carsten Jacobsen.

Livsbanen

Lokal folkeoplysende

forening

Målgruppe: børn og unge

Hjemsted: EnergiCenter Voldparken

Finansiering: Kommunale midler og tilskud fra fonde

Laver Feriecamp 8 uger årligt

Rap-studie 3 eftermiddage om ugen

Indtil videre “Aftenbold” 3 aftener om ugen

Søsterforeningen “Cooltour” – kreative aktiviteter for piger

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top