Utterslev skole satser på talenterne
US.jpg

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Foto: EF
Nyt projekt skal sikre ekstra udfordringer til de fagligt stærke elever. Elever fra Utterslev Skole har allerede kastet sig over de nye muligheder.

I folkeskoleloven står der, at alle elever skal have mulighed for at udfolde deres potentiale, og den opgave tager Utterslev Skole seriøst.
– Vi har tidligere tilbudt de talentfulde elever inden for naturfag et ekstra tilbud, men nu breder vi det ud til andre fagområder også, fortæller Pia Mølholm, der er leder af det pædagogiske læringsmiljø på Utterslev Skole. Som noget nyt tilbyder skolen, at de fagligt stærke elever kan deltage i Junior Talent Øst og blandt andet deltage i fem faglige dage pr. halvår.

Plads og pleje til talentet

– I en almindelig grundskoleklasse sidder der elever, der har evner og lyst til at arbejde ekstra med deres akademiske interesser. Hos Junior Talent elsker vi at nørde, og vi samler elever, der drømmer om læring i højere tempo og med højere sværhedsgrad, siger Nynne Afzelius, sekretariatschef for Akademiet for Talentfulde Unge Øst.
Junior Talent Øst starter i 8. klasse og fortsætter til juletid i 9. klasse. Hovedparten af aktiviteterne vil blive afholdt på værtsgymnasiet Nørre Gymnasium. Samtidig vil der være besøg hos andre gymnasiale retninger, større virksomheder og universiteter. Formålet er at give eleverne faglige udfordringer inden for både naturvidenskab, humaniora og samfundsfag. I løbet af projektet vil eleverne samtidig få et socialt fællesskab med andre elever, der også brænder for at lære og som synes, at det er sejt at dygtiggøre sig og udfolde sit talent.

– Hvis Danmark skal klare sig i en globaliseret og konkurrencepræget virkelighed, så er det vigtigt at talentmassen plejes. Ved at tilbyde et særligt udfordrende forløb til de fagligt stærke elever, kan vi stimulere dem yderligere og derved være med til at gøre dem endnu bedre og mere lærelystne, siger adm. direktør Mads Lebech fra Industriens Fond, der sammen med Akademiet for Talentfulde Unge Øst har søsat det nye projekt Junior Talent Øst.
Projektet er støttet af Industriens Fond med i alt 1,3 mio. kroner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top