Silja bliver tivoligardist
Det er slut med lange sommerferier, og der skal øves én times klarinet om dagen. 8-årige Silja Møller Casse fra Brønshøj er én af de første ni piger, som blev valgt ud til Tivoligarden

Drengene i de sorte bjørneskindshuer og røde uniformsjakker var i 1844 verdens ældste ungdomsgarde. Gennem alle årene har Tivoli Garden været forbeholdt drenge, men den tid er snart slut. På Grundlovsdag og 100 året for kvinders stemmeret blev det nemlig muligt for piger at søge på linje med drengene. Silja var også én af de få, der både blev optaget på klarinet og på marchfløjte på henholdsvis tambourkorpsets- og musikkorpsets elevskole.
Silja smiler over hele hovedet – hun er bare så glad. Drømmen om at få lov til at iføre sig uniform, marchere og spille musik har langsomt udviklede sig hos hende, siden hun begyndte at tage privatundervisning i klarinet for ni måneder siden.
Men det var lidt et tilfælde, at det blev klarinet, som blev Siljas instrument.
-Min mor kender én, som spiller klarinet, og han foreslog mig det instrument. Så kiggede jeg på nettet og fandt ud af, at det gad jeg godt, fortæller 8-årige Silja, der begyndte at tage undervisning af én der spillede i Den Kongelige Livgarde.
-Han fortalte mig, at jeg kunne søge ind til Tivoligarden, og det synes jeg lød spændende, siger Silja, der hurtigt besluttede, at hun ville spille temaet fra Olsen Banden til optagelsesprøven.
Hun skulle klappe rytme, kende forskellen på dur og mol, synge og så skulle hun spille klarinet. Der gik tre uger, inden Silja og hendes mor, Helle, fik besked om hvorvidt hun var optaget.
-Det var en lang ventetid. Men Silja nåede både at komme i Go´ Morgen Danmark og på Lorry, inden vi fik svar. Og i al den tid ønskede hun sig det mere og mere, fortæller Helle Møller Casse, der er utrolig stolt af sin datter.
Der bliver en del koordinering med på hjemmefronten hos familien Møller Casse, for Silja skal køres til undervisning to gange om ugen, og senere når hun skal marcher, så bliver det endnu flere dage i Tivoli.
-Jeg har fået tivolikort, så jeg er blevet medarbejder i Tivoli. Det betyder, at jeg også må køre i rutsjebane så meget, som jeg vil. Det er sjovt, indrømmer Silja, der så småt er begyndt at få nye venskaber.
-Der er mange søde piger, og vi er ved at blive gode venner, fortæller Silja, der tager sig til håret og siger:
-Jeg er ved at lade mit hår gro, for til Halloween næste år skal jeg nok marchere for første gang. Så skal håret være i stand til at komme op i en knold under bjørneskindshuen, siger en storsmilende og forventningsfuld tivoligardist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top