Renovering af Bellahøj- bebyggelsen
Den 1. september bragte avisen et kritisk læserbrev om håndteringen af den forestående renovering af Bellahøjbebyggelsen.

Den 1. september bragte avisen et kritisk læserbrev om håndteringen af den forestående renovering af Bellahøjbebyggelsen. Af læserbrevet kan man få det indtryk, at en renovering af en anden bebyggelse, nemlig boligafdelingen Søndermarken på Borgmester Fishers Vej, der ejes af Frederiksberg Forenede Boligselskabers, er ude af kontrol. Og at beboerne af den grund er endt med en meget større regning, end de har godkendt. Det er heldigvis ikke korrekt.

Afklaringen af, hvor meget der skal renoveres i Søndermarken, foregår stadigvæk. For det er, som renoveringen af Bellahøj, en meget kompleks opgave. I 2011 blev der søgt 245 mio. kr. til primært en facaderenovering. Nye krav i bygningsreglementet har imidlertid efterfølgende skærpet kravene til isoleringsgrad og ventilation. Vi er derfor nu gennem forsøg og yderligere dokumentation på vej til at skaffe det fornødne finansieringsgrundlag på ca. 520 mio. kr.

Ingen renovering bliver sat i gang uden, at de fornødne godkendelser foreligger. Og alle undersøgelser er blevet gennemført i et tæt samarbejde med afdelingsbestyrelsen – helt som det skal være. Vi synes læserbrevet er udtryk for en ærgerlig mistænkeliggørelse af det store arbejde, der foregår i både afdelingsbestyrelsen og blandt rådgivere og administration. Den dialog, som der efterlyses i læserbrevet, finder faktisk sted både i Søndermarken og i Bellahøj.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top