Ny byhave på EnergiCenter Voldparken
Foreninger tilbydes at dyrke grøntsager og urter – og passe høns

EnergiCenter Voldparken er ved at etablere ny byhave der blandt andet skal forsyne det velbesøgte økologiske folkekøkken med grøntsager og krydderurter og give lokale borgere gennem foreninger mulighed for at dyrke grøntsager. Byhaven kommer til at bestå af plantekasser, et drivhus og en hønsegård. Byhaven skal give børnehaver, skoler og foreninger muligheden for at opleve fødevarers vej fra jord til bord. Og give byboere mulighed for at blive en del af et større fællesskab, samtidig med man får afprøvet sine ”grønne interesser”.

Spejderne er allerede startet
– Etableringen af en byhave kommer blandt andet i forbindelse med den store succes som det økologiske folkekøkken har oplevet. Der har været en stor interesse i Brønshøj-Husum for det billige, sunde og økologiske måltid. Og det vil vi gerne understøtte og udvikle med etableringen af en byhave, siger Mads Faber fra Frivilligcenter EnergiCenter Voldparken. – Ideen med byhaven er, at foreninger også kan få glæde af plantekasserne. Allerede i dag dyrker spejderne deres egne plantekasser og den udvikling vil vi gerne forsætte. Målet er at folk mødes i byhaverne og at det styrker det lokale fællesskab, tilføjer han.
Frivilligcenter EnergiCenter Voldparken søger derfor frivillige, der vil være med til at dyrke og udvikle byhaven, hvor der gives mulighed for i begrænset omgang at dyrke grøntsager og passe høns. Derudover vil der via en turnusordning være pasning af en hønsegård, hvor man kan få lækre æg med hjem til middagsbordet. Hvis det har interesse kan man henvende sig på tlf. 31 21 50 14 eller mail mfh@energicentervoldparken. Interesserede kan se mere på EnergiCenter Voldparken’s facebookside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top