Københavns Kommune vil inddrage borgerne to gange – du betaler hver gang
Borgerinddragelse er godt, men at inddrage borgerne to gange, er ikke dobbelt så godt.

Borgerinddragelse er godt, men at inddrage borgerne to gange, er ikke dobbelt så godt. Det er derimod fordyrende. Men det er ikke desto mindre det der sker, når Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune gør det, samtidig med at al borgerinddragelse allerede er uddelegeret til de 12 lokaludvalg – af kommunen selv.

‘Sammen om Byen’ er Økonomiforvaltningens nye kampagne for borgerinddragelse, der i skrivende stund er at finde i det københavnske bybillede. Den koster 270.000 kr. I Økonomiudvalgets indstilling står, at kampagnen “ingen økonomiske konsekvenser” har, altså at den afholdes inden for forvaltningens egen budgetramme. Sagen er bare, at de københavnske skatteborgere allerede har betalt til borgerinddragelsen én gang. Københavns Kommune bevilgede nemlig sidste år 60 mio. kr. til at de 12 lokaludvalg kan arbejde med nærdemokrati, arrangere borgermøder og skrive høringssvar.

Med kampagnen ’Sammen om Byen’ er der derfor tale om dobbeltarbejde – og så er der ingen penge at spare! Vi kan forstå, at der er tale om omprioriterede ubrugte midler i Økonomiforvaltningen, men hvad vi ikke forstår, er, hvorfor de penge ikke sendes retur til borgerne. I Liberal Alliance er vores holdning klar: Københavns Kommune skal ikke lave dobbeltarbejde og derfor kun inddrage borgerne én gang.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top