Ingen skal være ensomme
ldresagen-01-36-15.jpg
Det har været svært at få gang i. Vi har hold møder, men folk komme ikke bare dumpende. Så det kræver lidt mere benarbejde, fortæller de to ildsjæle, der håber at budskabet når ud til de ensomme. Foto: Kaj Bonne
Mary Andersen og Jytte Stegmann fra Brønshøj er et par vaskeægte ildsjæle. De har gennem mange år været engageret i "Ældre Sagen" og lige nu er de i gang med at søsætte deres projekt "Mød andre"

-I Danmark er der mere end 65.000 personer, der er ensomme. De har som oftest mistet deres partner og sidder alene og kommer ikke ud. Det vil vi gerne være med til at lave om på, fortæller Jytte Stegmann, der sammen med Mary Andersen begyndte med at tale om, hvordan man fik fat i de ældre, der er ensomme.Det kan være svært at få fat i de ældre. Det har både Jytte Stegmann og Mary Andersen konstateret, og derfor beder de også om hjælp.

-Det er svært at nå ordentlig ud til folk. For hvor møder man en ensom, når de ikke kommer ud. Derfor vil vi jo gerne appellere til naboer, viceværter, familie, ansatte i vores offentlige system – eller bare alle, der kender til medborgere, der sidder alene og aldrig kommer ud, fortæller Mary Andersen, der mener at mændene er de sværeste at få i gang.

-Mange mænd har ikke tænkt over, hvad de skal foretage sig, når de bliver pensioneret, og så mister de deres identitet. Der sidder desværre rigtig mange ældre derhjemme og er deprimerede, siger Jytte Stegmann og tilføjer:

Som regel har mænd gennem livet haft en vis interesse for sport, og så kan vi jo hjælpe dem med at finde den aktivitet, der er relevant.

Indtil videre er det kun Mary og Jytte, som står for initiativet og måske kommer der en ekstra på.

-Vi er ikke blevet overdøvet af henvendelser, men det skal jo også udbredes, at vi er der og kommer ud og taler med folk, fortæller Mary Andersen, der har været formand for Bydelsgruppen i 17 år og tidligere formand for Ældre Sagen i Brønshøj-Vanløse. Projektet “Mød Andre” betyder rigtig meget for hende.

Også Jytte Stegmann har været aktiv i Ældre Sagen i mange år, og da hun fyldt 40 år meldte hun sig ind.

-Jeg synes simpelthen, det var sådan en sympatisk forening, så da jeg blev pensionist, begyndte jeg at komme til deres arrangementer, fortæller Jytte, der mødte Mary i Ældre Sagen og dermed skabte et godt venskab med hende.

Man kan kontakte Jytte Stegmann på telefon 38601089 eller på mail: jytte.stegmann@mail.dk hvis man vil høre nærmere om de aktiviteter og arrangementer, der findes i distriktet. Det handler ikke om, hvad man deltager i – men gode oplevelser skaber glæde. Man finder Ældre Sagens kontor ved Bellahøj Nord 12 B.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top