Implementering af IT i folkeskolen
Så er skolen startet og år 2 med ”den nye skolereform” er skudt i gang. Af samme grund føler jeg det nødvendigt at påpege at implementeringen af BYOD nu finder sted allerede fra 0. klasse på Brønshøj skole. BYOD betyder ”Bring your own device”, eller oversat til dansk: medring dit eget it-udstyr. Jeg finder det […]

Så er skolen startet og år 2 med ”den nye skolereform” er skudt i gang. Af samme grund føler jeg det nødvendigt at påpege at implementeringen af BYOD nu finder sted allerede fra 0. klasse på Brønshøj skole. BYOD betyder ”Bring your own device”, eller oversat til dansk: medring dit eget it-udstyr.
Jeg finder det absurd at staten, igennem skolelederen, spørger forældrene om de vil give deres børn, egne devices med. Budgettet for denne BYOD strategi er ligeledes regnet på baggrund af disse forældres ”gavmildhed”. Skolelederens opgave bliver så at få disse forældre til, ikke at føle sig presset, når hun beder dem om ”tjenesten”.
Men hvilket pres er det vi snakker om? Nogle forældre føler sig måske presset, hvis ikke Melina har et smart device fra apple? Andre fordi følelsen af at vide, at pengene som mangler i budgettet, bliver taget fra andre børn, hvis der er for mange der siger nej? Argumenterne for BYOD hører vi sjældent. Skolelederens argument er det samme som den forhenværende ministers, vi følger bare loven, det klæder en skoleleder ligeså lidt, som det klæder en politiker at argumentere sådan. Hvorom alting er, vil jeg bakke op om jer nye forældre og gamle, der står i den situation hvor I skal vælge enten for eller imod. Husk på at det ikke er et krav at give jeres børn et device med, det er en feberredning af et råddent budget, bragt til veje af forældrenes uvidenhed og et par smarte politikere. Der er brug for frihedstænkere og kritikere mere end nogensinde før.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top