Franske fristelser og debatskabende dokumentarer…
To lokale filmklubber skyder nu endnu en sæson i gang. Og der er både noget for fans af filmatiserede litterære klassikere og dokumentarer, der sætter skub i tankerne og diskussionslysten

2700filmklub formidler spændingsfeltet mellem litteratur og film gennem filmvisninger, inspirerende oplæg og litterære saloner. Tidligere år har filmklubben udforsket alt lige fra filmatiseringer af Dickens, Bröntesøstrenes & Austens værker til film om jordens undergang og film om hævn. Denne gang er der fokus på filmatiseret fransk litteratur og man kan glæde sig til filmatiseringer af tre franske litterære klassikere og en litterær salon. Oplev film af Jean-Paul Rappeneau, Michel Gondry, & Claude Chabrol med fremragende litterære forlæg: Jean Gionos Husaren på taget, Boris Vians Dagenes Skum og Gustave Flauberts Madame Bovary. Tilsat en litterær Salon med Bo Tao Michäelis! Medlemskabet af 2700filmklub koster 75 kr. for et halvår med fire arrangementer. Første arrangement er tirs. d. 8. sep. kl. 18.30 i Kulturhuset Pilegården med Jean-Paul Rappeneau filmatisering af Husaren på taget fra 1995.

dox2700
Er du mere til en god dokumentarfilm? Og har du lyst til at dele din oplevelse med andre? Så kan du se frem til at dox:2700 tager fat på sin anden sæson. Første aften onsdag d. 16. sep. kl.18.30 på Husum Bibliotek byder på Anders Østergaard & Erzsebét Rácz’ film 1989 fra forrige år, der handler om jerntæppets sammenbrud, som er vævet ind i et ungt pars kærlighedshistorie. Efter filmen er der oplæg og debat ved Mikkel Randløv som er cand.mag i historie og medievidenskab og underviser på Nørre G. I løbet af resten af sæsonen dykker filmklubbens medlemmer både ned i det danske sprogs mange variationer og når forbi en lille landsbyskole i det bjergrige Auvergne i Frankrig inden der bliver kastet et blik på medieverdenen i en krisetid med den Robert-vindende film ”Ekstrabradet uden for citat” fra 2014. Alle aftner er ledsaget af oplæg og debat og medlemskabet til blot 25 kr. købes via Husum Biblioteks hjemmeside. Se det fulde program på nettet. Alle 2700filmklub-arrangementer foregår i Kulturhuset Pilegården i denne sæson, mens alle dox2700-filmaftner afholdes på Husum Bibliotek.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top