Eleverne på Husum Skole legede matematik på en ny måde
I Kina er de vilde med det – et matematik-brætspil, som et dansk firma har udviklet til skolebrug

Børne- og Ungdomsborgmester Pia Allerslev blev opmærksom på spillet under et besøg i Kina tidligere på året og har nu inviteret firmaet bag spillet – Gravety Board Games til at teste spillet af på danske elever – mere præcist 75 elever fra Husum Skole, der i forvejen har stor fokus på det matematiske og naturfaglige område.
Brættet skal balancere, når brikkerne er placeret korrekt. Så kan spillet begynde. ”Hungry Higgs” er skam opkaldt efter fysiker Peter Higgs og Higgs-partiklen, men eleverne fra Husum Skole er mere interesserede i, hvordan man ”spiser” sin modparts brikker.
Når spillepladen vipper, er der fundet en vinder. Spillet har en tung modvægtsbrik, og så længe man kan få brættet i ligevægt ved hjælp af den, så er spillet i gang.
-Det er en rigtig god måde at få læring ind på. Mange børn der måske ikke er så skarpe til matematik får måske knækket koden, siger Pia Allerslev og tilføjer at der selvfølgelig også er et element af held, så de skarpeste matematiske elever godt kan tabe.
-Spillet er sjovt, konstaterer eleverne og fortæller at det gælder og både at tage hinandens brikker men også at være forsigtig.
-Hungry Higgs er let at lære, men svært at mestre. Man kan regne sig frem til, hvor meget vægt, man flytter, så der er flere strategie, forklarer Michael Brommann og Leif Egholm, der er udviklerne bag de nye brætspil.
Matematiklæreren på Husum Skole var heller ikke i tvivl om, at han sagtens kunne se spillet blive brugt i hans timer.
Også Pia Allerslev oplevede da også, hvad det gjorde ved tre 6. klasser på Husum Skole.
-De var alle sammen dybt koncentrerede, når de sad og spillede, og der var ingen larm, fortæller Pia Allerslev, der for alvor selv blev interesseret i spillet, da hendes egne børn præsenterede det for hende sidste år, da de gik i 2.-og 4. klasse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top