Elever udforsker solsystemet
10 ... 9 ... 8 ... 7 ... Eleverne på Bellahøj Skole går næsten i astronaut Andreas Mogensens fodspor, når de i uge 39 udforsker solsystemet.

Det kommer til at kilde i tæerne, når eleverne i Stjernekammeret på Bellahøj Skole rejser ud i solsystemet via en digital Starlab-projektor. Rejsen vises på et 50 kvm rundt loft så den ser næsten ægte ud.

Eleverne, som er i alle aldre, kommer også til at lave eksperimenter, bygge deres egne teleskoper og se i et solteleskop.

Aktiviteten foregår hver dag i uge 39 i forbindelse med Dansk Naturvidenskabsfestival, som i år afholdes for 14. gang.

-Målet med festivalen er at gøre science vedkommende og anvendelig for Danmarks børn og unge. De skal i denne uge opleve, at science har noget med deres eget liv at gøre, og at de med science i rygsækken selv kan være med til at skabe forandringer, siger Liva Rønn-Petersen, projektleder for Dansk Naturvidenskabsfestival.

Årets nationale tema er ’Vidunderlige Vilde Verden’. Herunder kan skolerne vælge at arbejde med alt lige fra brug af tang i køkkenet til kunstig intelligens og rumfart.

I alt 36 skoler, gymnasier, biblioteker og andre institutioner i Region Hovedstaden laver aktiviteter med fokus på naturfag under Dansk Naturvidenskabsfestival. På landsplan deltager over 150.000 elever fra grund-, gymnasie- og erhvervsskoler.

Dansk Naturvidenskabsfestival er en national festival, der har som formål at skabe engagerende oplevelser med science blandt børn og unge. Festivalen finder sted hvert år i uge 39.

Se mere på naturvidenskabsfestival.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top