Det bliver i familien
Livet som guldsmed har siden sin tidlige ungdom været Søren Kjerulffs store passion. Nu kan han holde 50 års jubilæum som guldsmed, hvoraf de 25 år har været i forretningen på Frederikssundsvej. Senere på året runder han også de 70 år

Søren Kjerulff har arbejdet med guld hele sit liv. Hans hustru Inge har været med, sønnen Jørgen Kjerulff er uddannet urmager og arbejder sammen med sin far og én af hans børnebørn er uddannet indenfor smykker. Kun hans datter har valgt en anden branche.
Interessen for guld var stærkt inspireret af Søren Kjerulffs bror, der var guldsmed, så da han gik i militæret som MP var han allerede i gang med at starte en business op sammen med sin bror.
-De fleste af mine militærkammerater fortsatte og gik videre i politiet, men jeg vidste, at jeg skulle have med smykker at gøre, fortæller Søren Kjerulff, der startede den første forretning sammen med sin bror på Frederiksberg Alle.
I 1975 købte han Amager Urimport, som bestod af to forretninger og i 1989 købte han en forretning i Solrød Centret.
Han har afhændet de andre butikker og koncentrer sig kun om Frederikssundsvej.

Søren og borgermesterkæden
-Det har været en rigtig spændende branche, og jeg har aldrig tænkt på at skulle lave noget andet. Jeg elsker at kreere ting til kunderne. Jeg er også blevet her på Frederikssundsvej fordi der altid har været en fantastisk loyalitet og støtte fra kunderne. Den er uvurderlig, fortæller Søren Kjerulff, hvis største og sjoveste opgave dog var, da han for år tilbage deltog i konkurrence om at lave borgmesterkæden til Brøndby Kommune.
-Jeg blev indkaldt for at give et tilbud og kom med tegninger på en kæde. Der gik et stykke tid, og så fik jeg at vide, at jeg havde vundet opgaven – en opgave der både var med guld og sølv. Hele kæde kostede 250.000 kroner. Det var en fantastisk følelse, og jeg fik selv lov til at hænge kæden rundt om borgmester Kjeld Rasmussens hals, fortæller Søren Kjerulff med et stort smil.
Der kom også andet godt ud opgaven og det er et livslangt venskab med den daværende borgmester, som sad på posten i 39 år.
Ud over borgmesterkæden har Søren Kjerulff lavet stakkevis af emblemer og belønningsmedaljer, men det han allerhelst arbejder med er ringe og kæder. Han har rejst meget i østen, hvor han har købt ure og i en årrække havde han aftale med Sterling Airways, hvor han leverede deres TAX Free smykker.

Dør med en ring i hånden
-Jeg har været glad for at gå på arbejde hver dag. De første 12 år havde jeg en arbejdstid på 16 timer i døgnet – også lørdage og søndage, fortæller Søren Kjerulff mens 51-årige Jørgen, der er ved at reparere et ur vender sig om og siger:
-Far har aldrig haft andre interesser. Han har aldrig gået op i fodbold eller andre ting, hans liv har ligget i forretningen.
-Søren går hen og dør med en ring i hånden, fastslår Inge og kigger kærligt på sin mand.
Men arbejdsdagene er dog ikke helt så lange som før. Nu er han kun i forretningen nogle timer om dagen, og så lader han Jørgen og de ansatte klare resten.
Til spørgsmålet om hvorvidt han snart går på pension og giver nøglerne videre til sønnen, Jørgen, siger Søren Kjerulff drillende.
– Jørgen skal lige være gammel nok.

Sørens yndlingssmykke: Et blokarmbånd.
Mest solgte gennem tiden: Bjørn Borg halskæder, barberblade i guld, Marguerit smykker.
Trend: Murstensarmbånd er på vej frem igen. Mange vil gerne have smykker som oldemor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top