Cykeltur – det er noget der dur!
cykeltur-med-børnegården.jpg
12 børn fra Bisoebjerg Børnegård deltog i en cykeltur rundt om mosen. Foto: Bispebjerg Børnegård
Hvis du var ude at gå, løbe eller lufte din hund omkring Utterslev Mose for nylig, var du måske heldig at se lidt af et særsyn, nemlig et helt "cykelhold" af børnehavebørn i alderen 4-5 år, som cyklede rundt omkring mosen i det flotteste sensommervejr sammen med deres pædagoger.

Det passede rigtig fint med at Rådet for Større Færdselssikkerhed og Trygfonden to uger i september gennemfører en kampagne “ABC – Alle Børn Cykler”.

-Denne aktivitet er nu ikke ny for os, siger pædagog Birthe Fosgrau fra Bispebjerg Børnegård, som i adskillige år har lavet cykelture om mosen med de ældste børn i børnehaven.

-Børnene ser rigtig meget frem til denne aktivitet. Cykelturen blev sidst afholdt i april med de ældste børn som vi skulle sige farvel til, da de 1. maj skulle starte i SFO. Her fornemmede jeg at vi havde en del flere børn end vi kunne have med på den tur, som mestrede at køre på en 2-hjulet cykel, og lovede derfor, at jeg ville arrangere en ny tur efter sommerferien på tværs af stuerne og vi kunne denne dag stille med et hold på 12 børn, fortæller Birthe Fosgrau.

At aktiviteten er en succes er sikkert, og det er skønt når børnene spontant udbryder “det er sjovt det her” eller “jeg kan godt lide at være på cykeltur”. Fællesskabsfølelsen er stor og selvfølgelig bliver der undervejs sunget med på “Jeg er så glad for min cykel” eller den lidt ældre børnesang “10 små cyklister”, som hurtigt undervejs blev lavet om til “12 små cyklister” og fik en lidt anden ordlyd. Der var selvfølgelig også tid til at lege på et par legepladser de kom forbi, jo mere motorisk udfordring des bedre, og små pauser er altid godt, et frokosthvil i det grønne, hvor en stor flok grågræs fløj hen over dem og lidt bærplukning blev der også tid til.

Denne dag cyklede de seje børn 4½ km, andre gange har de taget en ekstra eller to moser mere, men pædagogerne havde lovet der også skulle sluttes af med lidt “cykel løb”. Børnehavens Christiania-cykelvogn var med som “følgevogn”, og her var der medbragt nogle kegler og legefærdselsskilte, så til sidst var der slalomkørsel, ræs og lidt indlæring af færdselsskilte, inden de trak det sidste stykke hjem til Bispebjerg Børnegård.

Hjemme i børnehaven var der “cykelværksted”, hvor børnene vaskede og pudsede cyklerne og fik kæden smurt og til allersidst var der diplom- og medaljeoverrækkelse til alle de stolte deltagere.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top