Brønshøjs bedste indsamler
preben-rohde.jpg
Foto: Privat
For andet år i træk er Preben Rohde Brønshøjs bedste indsamler til Røde Kors’ landsindsamling. Søndag den 4. oktober kan han løbe med titlen for tredje gang.

Hvert år donerer Preben Rohde sammen med sin kone, Hanne, tre timer af deres tid til at samle ind ved Dansk Røde Kors’ Landsindsamling.

-Min kone og jeg har samlet ind i mange år. Røde Kors er en ultimativ god sag, som vi gerne vil støtte, fortæller han.

I hver sin ende af byen går Preben og Hanne Rohde på hver sin rute og ringer på dørene – de samme ruter hvert år. Der er ikke tid til pauser, for der udspiller sig en lille konkurrence mellem de to: Hvem kan samle mest ind? Sidste år blev det Preben Rohde, der ikke bare slog sin kones beløb, men også alle andre i Brønshøj med i alt 4.292 kr.

-At jeg får samlet flest penge ind, er ikke min fortjeneste, det er den meget venlige og imødekommende modtagelse, jeg får på den rute. Jeg holder bare bøtten. Det er dem, der bør

have takken, lyder det ydmygt fra Preben Rohde.

Hans opfattelse er, at borgerne i Brønshøj meget gerne vil bidrage til den gode sag. Mange har allerede pengene klar, når han ringer på. Han fortæller, at han én gang oplevede, at der hang en seddel på døren, hvor der stod ” til indsamleren. Vi er desværre ikke hjemme, men tak fordi du samler ind til Røde Kors”, og så var der vedlagt 200 kr.

-En smuk historie, tilføjer Preben Rohde

Han har allerede sikret sig sin favorit rute i år.

-Jeg glæder mig meget til at komme ud og besøge beboerne på ruten omkring Bækkeskovvej og Basnæsvej igen, siger han.

Nogle gange bliver der også budt på kage eller æbler på ruten.

-Den venlige modtagelse og det, at man er med til at gøre en forskel, gør det til en ubetinget god oplevelse, siger han.

Hvem tør udfordre Preben Rohde?

Selv om det for Preben og Hanne Rohde ikke handler om at samle mest ind, men om at være med til at gøre en forskel, fortsætter deres indbyrdes dyst i år.

-Lad os nu se, om det ikke bliver til et nyt interview igen næste år, lyder det med et smil fra Preben Rohde.

Og med de ord er der lagt op til en dyst i en god sags tjeneste. Har du mod på at udfordre Preben Rohde, eller har du bare lyst til at støtte op om et godt formål, så meld dig som indsamler søndag den 4. oktober kl. 11-14, og vær med til at gøre en forskel.

Ring 35259200 eller tilmeld dig på www.rodekors.dk/indsamler.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top