Bellahøj Skole er ramme om ny TV-serie
Filmoptagelse-05-37-15.jpg
Instruktør Jesper Rofelt instruerer et par statister, der skal agere forskrækkede. Foto: Kaj Bonne
Det har ikke kun været nye fag, som eleverne skulle vænne sig til på Bellahøj Skole efter sommerferien. Der har nemlig også været besøg af et filmhold, der har skullet optage ungdomsserien "Losers United", som i løbet af det nye år bliver sendt på TV2.

Brønshøj-Husum Avis var forbi for at møde instruktøren, Jesper Rofelt og tale med ham om filmen.

Hvorfor blev det Bellahøj Skole, som I optager serien på?

-Grundlæggende har vi været ude efter at finde en eller flere skoler, som kunne dække de ønsker vi havde til det univers, vi er ved at skabe – og som ser godt ud på film. Jeg vidste ret hurtigt, at det ikke skulle være en kommuneskole fra 70’erne, men hellere noget der kunne give serien den rette stemning. Losers United er snarere et lille nutidigt eventyr end socialrealisme, så det var meget mere vigtigt at finde noget, som får historien til at leve end at finde noget, som de danske børn kan genkende fra deres egen dagligdag. Så vi ville finde vores eget lille Hogwarts, altså bare lige minus en ordentlig håndfuld millioner. Sammen med scenograf Peter de Neergard faldt vi for to steder og har så filmet dels på Bellahøj Skole og dels på Falkonergården Gymnasium. Ud over nogle flotte gange, trapper og udendørsarealer har også den flotte aula og foyeren også fungeret rigtig godt for os.

Hvad handler serien om, og hvad kan den lære de unge?

Serien handler kort fortalt om en række outsidere på en skole. Skolen er fuldstændig fodboldtosset. Alt handler om fodbold. Og hvis man ikke er på fodboldholdet eller er cheerleader, så ryger man ned på medieholdet – som ikke engang er en rigtig klasse, for der er ingen lærer. Vores 4 hovedpersoner ender på medieholdet af forskellige årsager – og serien handler så om deres kamp mod skolen, de film de laver og deres voksende venskab.

Jeg arbejder sjældent ud fra en idé om at børnene og de unge skal lære noget. Jeg arbejder mere med en mavefornemmelse af hvad der føles som en rigtig vej, en sjov vej og hvis der så sidder nogen i den anden ende og får noget ud af det, er det jo fantastisk. Det er meget sådan jeg er gået til andre ting, jeg har været med til at lave. Så bagefter kan måske godt at se Drengene fra Angora havde en masse mediekritik i sig, men jeg keder mig hurtigt hvis ideen skal få folk til at tænke noget bestemt – eller få noget helt bestemt ud af det. I det her tilfælde har jeg og manusforfatterne gerne villet lave en sjov og dramatisk serie, men det er ikke svært at få øje på, at den handler meget om venskab og om at være tro mod sig selv. Og at bare fordi man ikke er som alle de andre, kan man sagtens være helt ok.

Bruger I skolens personale og elever som statister?

-Vi har haft meget stor glæde af skolens børn, som har været super seje og super hjælpsomme. Vi har haft flere optagelser med rigtig mange statister, bl.a. en fodboldkamp hvor 300 af skolens elever var med. Det var simpelthen slet ikke gået uden deres hjælp.

Hvordan har jeres tilstedeværelse påvirket undervisningen?

-For det meste har vi ikke været påvirket af undervisning, og som jeg har oplevet det har undervisningen kun nogle enkelte gang været påvirket af vores optagelser. Der var lige en dag, hvor 75 elever skulle storme ned af en gang, hvor det ikke gik hel hånd i hånd med den undervisning, der var i lokalerne på selvsamme gang.

Hvilke udfordringer har I haft?

– Bellahøj Skole er selvfølgelig mest af alt en skole, hvor børnene kommer for at lære noget. Så når vi kommer væltende og står 20 mand og skal filme en scene, fylder vi jo en del. Men skolen har været meget søde til at give os lov til at spærre nogle områder og gange af, når vi var der. Nogle gange har tingene taget lidt længere at optage, fordi der har været lidt larm og i frikvartererne har vi selv holdt pauser.

Hvad er den bedste oplevelse, der har været ved at optage på Bellahøj Skole?

-Vores store fodbolddag med de 300 statister var en rigtig godt dag. Men jeg har rigtig mange gange gået glad hjem, fordi vi fik lavet nogle gode billeder og det hænger jo rigtig meget sammen med at skolen ser ud som gør.

Filmoptagelse 03 37-15

Det har været svært at finde de rigtige personer til rollerne, men endelig lykkedes det filmsesskabet “Made In Valby at finde hovedrollerne Ibrahim, Oliver, Anna Bella og Karoline. Foto: Kaj Bonne

 

1 kommentar om “Bellahøj Skole er ramme om ny TV-serie”

  1. Julie siger:

    Hende “Karoline” staves med C ;)) så hun hedder faktisk Caroline.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top