Aksel fra Brønshøj elsker forhindringer
aksel-johansen.jpg
Ninja Warrior er navnet på banen, som allerede har gået sin sejrsgang igennem 18 lande. Kun fire i hele verden har besejret den, og nu er det danskernes tur til at vise, hvor meget ninja-blod, der ruller i de gamle vikinge-årer i - Aksel fra Brønshøj er én af dem . Foto: Kanal 5
Hver torsdag på Kanal 5 kan man i primetime opleve Aksel Rosager Johansen som en vaskeægte Ninja Warrior, når han kæmper om at forcere verdens vildeste forhindringsbane

121 kampklare mænd og kvinder er i en benhård konkurrence om, hvem der når længst på den legendariske bane. Reglerne er simple: I hvert program skal deltagerne klare en ny del af banen, som naturligvis bliver sværere og sværere; de har kun én chance – klarer de det ikke, ryger de ud. Det hele rundes af med den storslåede finale, hvor det vil vise sig, hvor langt de danske deltagere kan nå på verdens vildeste forhindringsbane.

-Siden jeg var lille, har jeg kunnet lidt at kravle rundt på alt, og da jeg arbejde på fritidshjem i Brønshøj var det bedste, når jeg kunne tage børnene med ud at klartre, fortæller Aksel Rosager Johansen, der bor i Brønshøj, men som oprindelig stammer fra Viborg.

Vestrefløjsaktivist

Til daglig er han studerende og inkarneret venstrefløjsaktivist og har trænet intensivt hver dag i en selvbygget træningsudgave af Ninja Warrior banen i ugerne op til den store kamp mod verdens vildeste forhindringsbane. Banen, som han selv har bygget som del af sit studie i idræt, indeholder mange af de samme bevægelseselementer, som den originale Ninja Warrior bane, og derfor var Aksel da også godt forberedt i jagten efter titlen som Danmarks første Ninja Warrior. Som idræt studerende bruger Aksel meget af sin tid aktivt, hvor han både løber, spiller fodbold og udøver den militærinspirerede træningsdisciplin parkour.

I hans tid som aktivist på venstrefløjen, mener han selv at hans atletiske evner om at kunne løbe hurtigt og springe høj er en fordel. Både når det kommer til at hænge aktivist bannere op vanskelige steder, men også når der skal løbes fra politiet til politiske arrangementer.

-Det bedste ved at være med var, at jeg fik tre minutters taletid. Her fik jeg mulighed for at få talt politik og præsentere nogle af de mange fordomme der er om aktivister, fortæller Aksel Rosager Johansen.

Ninja Warrior er navnet på banen, som allerede har gået sin sejrsgang igennem 18 lande. Kun fire i hele verden har besejret den, og nu er det danskernes tur til at vise, hvor meget ninja-blod, der ruller i de gamle vikinge-årer i ’Danmarks Ninja Warrior’.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top