Åbent hus, økologisk mad, og god stemning
Folkekøkken-03-38-15.jpg
Alle pladser var optaget, og køen var lang, da Folkekøkkenet åbnede sin nye sæson. Foto: Kaj Bonne
Torsdag i sidste uge bød på åbning af sæsonen i Folkekøkkenet og indvielse af ny byhave og kursuskøkkener. Alt i og omkring EnergiCenter Voldparken.

Menuen stod på brune ris, boller i karry, æblechutney, salat og hjemmebagt brød, da Folkekøkkenet slog dørene op efter sommerpausen, og mere end 330 spiste i Folkekøkkenet – hvilket er ny rekord. Middagen blev blandt andet indtaget i centerets foyer, der er udsmykket med værker fra 2700Kunstnerklubben. Omkring 100 var børn, der sammen med forældre havde en hyggelig aften og fik set en del af EnergiCenter Voldparken, bl.a. var der aktiviteter i hallen med optræden af Rockets Cheerleaders og Discodansers, og der var officiel åbning af byhaven og bål og pandekager ved spejderne.

Der var også indvielse af de nye velindrettede køkkener på 2. sal, hvor det ene skal anvendes til kursusvirksomhed mens det andet kan bookes og lånes af foreninger m.m. Det er lykkedes endnu engang for folkene bag EnergiCenter Voldparken, hvoraf mange er frivillige, at markere centeret som et samlings- og aktivitetssted, ikke kun for kvarteret, men for bydelen.

Det kommunale Frivillighedscenter, der i tre år også har holdt til på EnergiCenter Voldparken, fik i øvrigt sikret sin overlevelse de næste fire år, da der ved budgetaftalen for 2016 blev afsat midler hertil.

Den nye byhave i Voldparken

Samtidig med at der på EnergiCenter Voldparken var åbent-hus, sæsonstart i Folkekøkkenet og indvielse af nye kursus- og foreningskøkkener var der indvielse af den nye byhave, hvor den tidligere pedelbolig lå. Byhaven skal drives og passes af bl.a. frivillige og børneinstitutioner i samarbejde med køkkenet. I dag er der opsat en række højbede og et stort drivhus og i løbet af nogle uger etableres et hønsehus – med høns.

Folkekøkken 11 38-15

Byhaverne ved EnergiCenter er anlagt, hvor den tidligere pedelbolig lå. Foto: Kaj Bonne

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top