Ung brandkadet fra Tingbjerg træder ind i brandvæsenets voksenrækker
DSC07022.jpg

SONY DSC

Mohamed Ashraf Abdel-Alim, brandkadet fra Tingbjerg. Foto: Københavns Brandvæsen
Det er en milepæl i Ungdomsbrandkorpset, som blev startet for at styrke relationer mellem brandvæsenet og unge fra byens udsatte boligområder.

En af de unge fra Tingbjerg har som den første brandkadet i København bestået den grundlæggende redningsuddannelse til brandvæsenets frivilligenhed. Mohamed Ashraf Abdel-Alim, der startede i brandvæsenets ungdomsbrandkorps som 14-årig, har dermed taget springet ind i de voksnes rækker i beredskabet.

– Jeg glæder mig vildt meget til at komme ud og bruge det, vi har lært, siger Mohamed, som ud over uddannelserne i det frivillige beredskab lige er blevet færdig med de afsluttende eksaminer og årsprøver i 2. g på Herlev Gymnasium. Mohammed bliver tilknyttet den del af frivilligenheden, som typisk ved større ulykker hjælper det daglige akutberedskab med førstehjælp og håndtering af tilskadekomne og desuden jævnligt deltager som samaritter ved større events og fx motionsløb i København og andre steder i landet.

Drømmer om at blive akutlæge

Brandvæsenet startede Ungdomsbrandkorpset i 2011 for blandt andet at give unge fra Københavns udsatte boligområder mulighed for at lære om brandmandsfaget, knytte relationer til brandmændene og styrke dem i forhold til at gennemføre en uddannelse. Mohamed, der er opvokset i Tingbjerg, hvor hans familie flyttede til fra Egypten for omkring 10 år siden, drømmer om at blive akutlæge.

– Jeg kan godt lide, at vores opgaver er meget praktiske og håber at kunne bruge de konkrete erfaringer med førstehjælp og nødbehandling ved ulykker senere hen, forklarer han. Det Frivillige Supplerende Beredskab, som Mohamed nu er en del af, er eksempelvis blevet hædret for deres indsats ved branden på Frihedsmuseet, hvor de var med til at redde museumssamlingen. I sidste uge blev det tiende hold brandkadetter færdiguddannede og siden starten har 97 gennemført uddannelsen i Københavns Brandvæsen Ungdomsbrandkorps.

Tre måneders uddannelse og et fritidsjob

Flere og flere piger bliver brandkadetter. På de sidste fire hold har lige mange drenge og piger gennemført uddannelsen. I alt er 35 piger og 62 drenge er blevet uddannet brandkadetter. Som brandkadetter får de unge tre måneders uddannelse i grundlæggende brandmandsfærdigheder efterfulgt af tre måneders praktik på en af de syv brandstationer i København Brandvæsen, hvor de unge bliver tilknyttet en frivillig mentor blandt brandmændene.

Efter praktikforløbet tilbydes brandkadetterne et fritidsjob for en tidsbegrænset periode i Københavns Brandvæsen. En stor del af brandkadetterne vælger også at fortsætte som frivillige i Ungdomsbrandkorpset, som mødes om eftermiddagen flere gange om ugen til øvelser, videreuddannelse, lektiecafé mv.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top