Ryan Air – København gik foran
Onsdag den 1. juli traf Arbejdsretten en historisk afgørelse. Den gav medarbejderne i Kastrup Lufthavn og LO-fagbevægelsen medhold i retten til boykot af det irske lavprisselskab Ryan Airs forsøg på at undergrave den danske model.

Onsdag den 1. juli traf Arbejdsretten en historisk afgørelse. Den gav medarbejderne i Kastrup Lufthavn og LO-fagbevægelsen medhold i retten til boykot af det irske lavprisselskab Ryan Airs forsøg på at undergrave den danske model. Afgørelsen blev fulgt af skældsord fra Ryan Airs direktør, som kaldte overenskomster “pengeafpresning” og Arbejdsrettens dom “bizar”.

Forinden havde selskabet på Twitter forsøgt at gøre sig lystig på overborgmester Frank Jensens bekostning, fordi København er gået forrest i kampen mod social dumping og har forbudt kommunens 45.000 ansatte at benytte Ryan Air i embeds medfør.

Angrebet på Frank Jensen og Borgerrepræsentationens flertal har vi nu taget afslappet i S-gruppen på Rådhuset. Tværtimod glæder vi os over, at en snes kommuner – blandt dem provinsens tre største byer – fulgte Københavns eksempel i Ryan Air-sagen.

Heller ikke bebrejdelser fra de borgerlige partier gør indtryk. Lederen af den konservative tremands-gruppe på Rådhuset, Rasmus Jarlov, kaldte Frank Jensens reaktion “upassende” og “en meget voldsom retorik mod et privat firma, som overholder dansk lovgivning.” Så ved vi, hvor han står, mens Jarlov tilsyneladende er uvidende om, at de fleste arbejdsgiverorganisationer, som engang støttede hans nu skrantende parti, også stod vagt om den danske model. Dansk Folkeparti var som sædvanlig tvetydigt, men fra sagen om den nu fallerede restaurant Vejlegården ved vi, hvor det parti står i forhold til sikring af faglige rettigheder.

For Socialdemokraterne i København er reaktionen på Ryan Air en naturlig forlængelse af kommunens kamp mod social dumping bl. a. i bygge- og anlægssektoren. Vi vil under ingen omstændigheder bruge københavnernes skattekroner til underløb af ordentlige løn- og arbejdsvilkår.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top