Lokale børn og unge på lejr i ferien
sommerlejr-foto-v2.jpg
Omkring 130 deltog i sidste uges sommerlejr i Nordsjælland. Foto: B21B.
Bellahøj-21stBarking gruppe med 100 spejdere og ledere fra Bellahøj og 29 engelske spejdere og ledere fra Barking området (nordlige London), har været på sommerlejr på Gurredam Spejdercenter lige uden for Helsingør.

På lejren blev der selvfølgelig bygget lejrpladser, så de forskellige grene og patruljer selv kunne stå for madlavning trods regn og blæst. Spejderne var på såkaldt hejk, en 24 timers vandretur og overnatning uden voksne (minierne der er mellem 8-10 år havde dog voksne med). Spejderne sover enten på høloft, under presenning eller i en shelter. Der var også stor fælles aktivitetsdag på tværs af aldersgrene og lande, hvor spejderne blev inddelt i 10 grupper som havde 3 opgaver, lave en ret til aftensmadsbuffeten, lave brænde til det store lejrbål om aftenen og forberede en del af et stykke om Sct. Georgs dragen. Stykket var tilrettelagt som fraklip til en film og dagen endte med et stort lejrbål og opvisning af stykkerne. Der var også været tid til et besøg i Helsingør, aktiviteter hvor de forskellige aldersgrene lavede aktiviteterne for hinanden og de prøvede også at træklatre.

Denne uge er der home hospitality hvor de engelske spejdere er indkvarteret hos de danske spejdere i en uge, hvor der er arrangeret forskellige aktiviteter så som bytur i København, strandtur, den legendariske fodboldkamp og grillaftner. Samarbejdet med de engelske spejdere har varet nu 54 år, og man ses hvert 2. år (her eller hos dem). Dette giver et stor udbytte, hvor man lærer om forskellen både kulturelt, men også hvor der er ligheder. Mange opbygger venskaber for livet og holder kontakten også som voksne.

At deltage på en sommerlejr, trods regnvejr, blæst, ingen opvaskemaskine eller mor og far i nærheden, giver børn og unge mennesker en fantastisk oplevelse. De får rykket deres grænser, lærer at klare sig selv, får mod på at prøve nye udfordringer og kommer hjem med en kæmpe oplevelse sammen med deres venner.

Børn og unge i Brønshøj-Husum, der også lyst til nye udfordringer og sjove oplevelser kan finde yderligere oplysninger på hjemmesiden b21b.dk.

Lagkage uden brug af hænder

Det er ikke helt nemt at lave lagkage uden at måtte bruge hænderne – heller ikke for spejdere. Foto: B21B

Hejk

Lokale spejdere på hejk, 24 timers vandring med overnatning uden voksne. Foto: B21B

Lejrbål

Stemning og hygge omring det klassiske lejrbål. Foto: B21B

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top