Kulturarven til debat
Golden Days udfordrer kulturarven på årets festival fra d. 4. til d. 20. september med titlen ’Festival of Important Shit’. Igen i år bakkes der op om festivalen i Brønshøj-Husum og Nordvest med en række lokale arrangementer, der når bredt omkring årets tema

Hvad er kulturarv egentlig? Er det guldhorn, Grundtvig og grundlov? Eller er det tegneserier, computerspil og vuggeviser? Skal vi have rettet i kulturens playliste – eller skal vi bare lære at elske vores klassikere? På ”Festival of Important Shit” stiller Golden Days skarpt på kulturarven med mere end 200 arrangementer, der tæller koncerter, fester, forestillinger, debatter, byvandringer og foredrag.
BIBLIOTEKET Rentemestervej, Bispebjerg Lokaludvalg, Kulturhuset Pilegården, Brønshøj Bibliotek og Brønshøj Kirke har slået sig sammen om at holde forskellige aktiviteter i forbindelse med festivalen:

Udstilling, byvandring og designikoner i Brønshøj-Husum
Brønshøj-Husum åbner festivalen med fotoudstillingen ”En By i Byen – seks fikspunkter i 2700” i Rytterskolen fredag d. 4. september kl. 16.00-19.00. I udstillingen fortælles historien om Brønshøj-Husum gennem seks fysiske fikspunkter, som hver især giver et signalement af 2700 og samtidig fortæller historien om en hovedstads udvikling til moderne storby. Fikspunkterne er Brønshøj Kirke, Vestvolden, Havebyen Brønshøjholm, Brønshøj Vandtårn, Tingbjerg og Bellahøjhusene. Udstillingen løber til søndag d. 20. september. Der er fri entre og åbent mandag og tirsdag kl. 10-16, onsdag og torsdag kl. 12-18, lørdag og søndag kl. 11-15.
I forbindelse med udstillingen er der arrangeret to cykelbyvandringer lørdag d. 5. september og lørdag d. 19. september kl. 12.00-14.00, hvor man kan opleve de seks fikspunkter på en guidet tur. Et begrænset antal gratis pladser til cykelbyvandringen kan bestilles via www.pilegaarden.kk.dk. I rytterskolen kan man også hente et byvandringskort og begive sig ud på turen på egen hånd. Udstilling og byvandringer er arrangeret i samarbejde mellem Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj Husum & Utterslev, Kulturhuset Pilegården og Rytterskolen med støtte fra Brønshøj-Husum Lokaludvalg. Historiker Katrine Thorhauge Christensen har kurateret udstillingen.
I Rytterskolen kan man desuden blive vist om i Carlsted-udstillingen, når tidligere museumsinspektør, Lars Cramer-Petersen, under titlen ”1658-1660”, fortæller om endnu en vigtig del af bydelens kulturarv – nemlig om de dramatiske år, hvor Danmark-Norge meget let kunne være blevet svenske landsdele! Med sine 20 scenerier og tæt på 800 figurer illustrerer udstillingen historien om dengang Brønshøj i næsten to år lå under for den svenske besættelsesmagt. Der er gratis omvisninger i Carlstad-udstillingen d. 7., 9. og 11. september kl. 14. Gratis billetter bestilles på Rytterskolens hjemmeside.
Onsdag d. 16. september kl. 18.30-20.00 er der mulighed for at se Københavns ældste bygning – Brønshøj Kirke – fra tårn til skib, opleve orgelet og høre om kirkens fascinerende historie, når pastor emeritus Karsten Woll viser rundt. Der er fri entre og man tilmelder sig på kirkekontoret, på tlf. 38282505 eller mail mb@km.dk
Det sidste arrangement i Brønshøj-Husum holdes i Rytterskolen torsdag d. 17. september kl. 19.30. Her vil Biblioteks- og forskningschef på Designmuseum Danmarks, Lars Dybdahl, med afsæt i sin bog ”101 danske designikoner”, tage desingarven op til debat. Hvorfor er noget bedre end andet, og hvorfor bliver noget stående på trods af skiftende stilarter og modeluner? Det koster 25 kr. at deltage og billetter købes på Brønshøj Biblioteks hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top