Københavns legepladser sætter spot på skrald
SorteringKK.jpg
Børn er generelt gode til at sortere affald. Foto: Københavns Kommune
Prøv at samle affald med en snapper gå på skraldeskattejagt eller prøv affaldsforhindringsbanen. I uge 32 sætter de bemandede legepladser i København fokus på skrald

Hver dag i uge 32 vil udvalgte legepladser i København sætte fokus på skrald, genbrug og affaldssortering. Børnene kan f.eks. medbringe et par ting, de ikke længere bruger for at bytte dem til nye skatte på genbrugspladsen. De kan lave skraldeskulpturer, og de kan lære at sortere det affald, som de selv har indsamlet med langarmede snappere.
Det er første gang, at de bemandede legepladser i København har stablet en skraldeuge på benene, og udover daglige aktiviteter får børnene også en minibog med titlen ’Ren kærlighed til leg’, som kan lære dem mere om skrald; f.eks. hvor meget det koster at fjerne et stykke tyggegummi, der er blevet smidt på gaden.

Leg og læring

– Vi vil gerne være med til at sætte fokus på, hvordan vi sammen kan hjælpe hinanden med at blive bedre til at holde København ren og dejlig. Derfor lærer vi børnene, at det er vigtigt, at affald ender i skraldespanden, hvor det hører hjemme. Legepladserne er et rigtig godt sted at lave den her type aktiviteter, da det er et meget brugt mødested, og så har vi mulighed for at kombinere læring med leg. Og så får børnenes læring ofte også indflydelse på forældrene, siger Kellis Domsten, enhedschef for de bemandede legepladser i Københavns Kommune. Den samlede skraldeuge skal være med til at sætte fokus på de mange aktiviteter – og tilføje nye lege og læring til paletten.
Den bemandede legeplads i Husumparken er med i aktiviteterne.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top