Gør indsamlingsdagen til en oplevelse
Red-Barnet-33-15.jpg
Eva Jakobsen (tv.) og Nina Vinther Andersen opfordrer børnefamilier til at bruge indsamlingsdagen for Red Barnet som en dag for hele familien. Foto: Kaj Bonne.
Børnefamilien kan samles om at samle ind til Red Barnet

Tidsforbruget er begrænset, men gevinsten er gigantisk. Det er den overordnede konklusion på, hvis du søndag den 6. september melder dig som indsamler til Red Barnets landsindsamling. Red Barnet samler i år ind til børn i katastrofeområder.

I gennemsnit får hver indsamler 1.000 kroner i bøtten på tre timer. For det beløb kan du give mad til en familie i en måned, eller sørge for medicin til 100 børn, sørge for rent vand til 65 familier i en måned eller husly til fem familier.

– Vores budskab er, at vi alle kan gøre noget. Gør indsamlingsdagen til en familiedag, hvor forældre og børn er sammen i tre timer i en god sags tjeneste. Der er også noget livsbekræftende i, at børn hjælper børn, siger Eva Jakobsen og Nina Vinther Andersen.

Begge er frivillige for Red Barnet i Brønshøj-området. I år er der samlingssted på Pilegården på Brønshøjvej, hvor der uddeles bøtter fra kl. 10. Samlingsstedet bliver lavet om til en familiefest. Der er sponsorgaver til lodtrækning blandt de frivillige, og der er trylleri for børnene. Og så uddeles der diplomer til indsamlerne. Kirstens Konditori giver rundstykker, Fri cykler har udsat et cykeleftersyn til to heldige og Miss Dizzy har sat to gavekort på spil. Der er også mange andre gaver fra Brønshøjs erhvervsliv.

På Pilegården – og for Husum er det på EnergiCenter Voldparken – uddeles ruter: – Vi kan sagtens finde en let rute for de alleryngste børn, der skal med rundt. Det vigtigste er, at man går rundt og indsamler, så længe det er sjovt. Det skal ikke være en sur pligt, men vi synes netop, at muligheden for at gøre indsamlingsdagen til en familiebegivenhed rummer så mange andre fordele. Det er for eksempel en rigtig god måde at lære lokalområdet at kende, siger de to Brønshøj-frivillige.

Når katastrofen rammer, så er børnene ekstra udsatte. Nogle kommer fra det ene til det andet øjeblik til at stå uden forældre – eller de bliver måske væk fra dem. Derfor er det vigtigt for hjælpeorganisationerne at handle hurtigt, inden menneskehandlerne som gribbe kaste sig over de sagesløse børn. – De kommer måske i fint tøj og lover børnene, at de kan komme i en fin skole, hvis de følger med. Men siden ser man ikke børnene, som kan ende som børnearbejdere eller sexslaver, siger Eva Jakobsen.

Hjælpeorganisationerne forsøger derfor så hurtigt som muligt at få lavet sikre områder for børnene. Red Barnet er i tæt kontakt med UNICEF og andre verdensomspændende organisationer.

Eva Jakobsen og Nina Vinther Andersen håber på en stor opbakning på indsamlingsdagen, og de forventer mellem 50 og 100 indsamlere. – Men vi ved godt, at vi beder om noget af det, som danskerne har mindst af, nemlig tid, siger Nina Vinther Andersen.

Borgerne i Brønshøj plejer at være gavmilde. Sidste år blev der samlet 60.000 kroner ind: – Mange er søde til at have kontanter parat til os, fordi de allerede har hørt om indsamlingen. Det beløb ser begge de frivillige meget gerne slået i år: – Der er jo heller intet i vejen med, at en familie deler sig op i flere hold og konkurrerer med hinanden om at samle flest penge ind.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top