Det er ingen straf at hjælpe andre
Vera-Rasmussen.jpg
Vera Rasmussen har trukket sig fra Brønshøj-Husum Lokaludvalg, så nu får hun endnu mere tid til at nyde sin væg med afrikanske masker. Foto: Jan Løfberg.
Vera Rasmussen er trådt ud af lokaludvalget, men hun holder ikke op med at være aktiv

Vera Rasmussen er socialdemokrat. Det er hendes mand Ove også. De har faktisk været socialdemokrater, siden de blev gift og straks flyttede ind i Bellahøj. Som noget af det første gik de en tur i området, og der så de Socialdemokratiets foreningslokaler. De indmeldte sig prompte.

Når man taler med Vera Rasmussen, så er man ikke i tvivl om, at i denne energiske kvinde, der bor et socialdemokratisk hjerte. Man fornemmer tydeligt, at hun er rundet af de gamle, klassiske dyder, som var med til at skabe det samfund, som vi danskere i den grad kan bryste os af. Det er sådan noget med, at man kærer sig om andre. Særligt dem, der ikke har hverken menneskeligt eller økonomisk overskud. Dette værdisæt er blevet kraftigt udfordret de senere år. De nyliberalistiske vinde blæser langt ind i socialdemokraternes egne rækker. Det ærgrer Vera: – Vi er mange socialdemokrater, der ikke er tilfredse med det, der sker i partiet. Men jeg vil hellere blive og tage kampen end at melde mig ud.

Mange tillidshverv

Vera Rasmussen har været vant til at sige sin mening. Hun har gjort det i talrige sammenhænge. Hun har siddet som formand i mange år for det hedengangne lokalråd i Brønshøj-Husum, hun har siddet i Borgerrepræsentationen på Københavns Rådhus, hun har haft politiske tillidshverv, ligesom hun har engageret i sociale forhold samt de ældres ve og vel.

Der er således tale om noget af en dynamo, der træder ud af Brønshøj-Husum Lokaludvalg, hvor hun repræsenterede Fællesrådet for Omsorgsarbejdet: – Det er det rette tidspunkt for mig. Jeg er over 80 år, andre må træde til. Men selvfølgelig vil jeg ikke kunne lade være med at blande mig. Folk kommer stadig rendende efter mig og råber: Vera, nu skal du lige høre – kan du ikke gøre noget ved det?

Vera Rasmussen vil dog fortsat forblive i Social- og Sundhedsudvalget: – Det arbejde står mit hjerte nær. Ja, det er vel noget sludder. Det hele står mig nær. Det er ingen straf at hjælpe andre – sådan har jeg altid haft det.

Lokalt arbejde

Den politiske interesse førte naturligvis til et hav af tillidshverv inden for partiet. I et kvart århundrede var hun kasserer for Socialdemokraternes partiforening i Brønshøj, hvor husbonden Ove var næstformand. Netop tilhørsholdet til Brønshøj, Bellahøj og Husum betyder meget for hende. Hun var primus motor i oprettelsen af kulturhuset Pilegården. Hun har interesseret i servicebusserne for de ældre, hun har indstillet personer til bydelpriserne og Årets Frivillige Københavner.

Vera har også kastet sig ind i høringer vedrørende den politiske sundhedsaftale, integrationspolitikken samt etableringen af botilbud i Husum Vænge. Hun har hjulpet en antropologistuderende med et specialprojekt om social- og sundhedsområdet. Hun har leveret feltarbejde i Husum Vænge Centret samt været engageret i Brønshøj-Husum Walk. Det er blot nogle af hendes seneste aktiviteter.

Bellahøj er stedet

Vera Rasmussen fremviser stolt sin ottendesalslejlighed i Bellahøj: – Ingen andre har boet her. Ove og jeg flyttede ind som de første i slutningen af 50erne, og det har været en livslang glæde for os. Vi elsker at bo på Bellahøj. Udsigten er fantastisk. Den har ændret sig lidt, siger Vera og peger ud mod Roskilde: – Nu er der kommet nogle høje bygninger op, så nu kan vi ikke længere se Roskilde Domkirke.

Afrika

Vera er ikke bange for at fortælle historier fra sit rige liv. Hun gør det eksplosivt og med glød. Historierne spænder vidt. Fra overborgmester Egon Weidekamp, der var en stor støtte i etableringen af Pilegården til venner, bekendte, familie og til hendes talrige ture til Afrika med Ove.

– Hvor har vi dog nydt at være i Afrika. Der er næsten ikke det land dernede, som vi ikke har været i. Jeg under alle mennesker at komme ud på savanen og opleve dyrene i deres rette element, siger Vera Rasmussen, mens hun peger på væggen med afrikanske masker: – Der går ikke en dag, hvor jeg ikke glæder mig over at kigge på dem.

Vera har lovet sig selv, at hun vil skrue lidt ned for blusset: – Men jeg kan nok ikke lade være med at gøre noget, hvis jeg bliver stoppet på gaden. Og det gør jeg ofte herude på Bellahøj. Både unge og ældre stopper mig. Forleden spurgte nogle unger mig: Hvor gammel er du, dame? Jeg er over 80, svarede jeg. Nu skal du ikke lyve, sagde de. Og jeg forstår det heller ikke helt selv. Men den er god nok, for jeg er født i 1933.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top