Danmarks sejeste nørder holdt sommerferie på gymnasiet
DSC06816-2.jpg

SONY DSC

Fra årets sommercamp på Nørre G. for unge med særlige talenter. Foto: Privat
Omkring 400 gymnasielever har valgt at bruge en uge af deres sommerferie på gymnasiet i selskab med primtal, hukommelsestræning og andre faglige udfordringer

Lysten til læring vinder over lysten til at holde sommerferien. Det er i hvert fald tilfældet for de knap 400 unge talenter, der var samlet til sommercamp på Nørre Gymnasium og Næstved Gymnasium. Det er Akademiet for Talentfulde Unge, der står for de to sommercamps, hvor programmet byder på faglig fordybelse inden for humaniora, samfundsfag og naturvidenskab. – Vi samler Danmarks skarpeste hoveder i en uge med fuld skrue på det faglige indhold, og hvor deltagerne kan møde førende forsker og udvide deres faglige horisont, forklarer Nynne Afzelius, sekretariatschef for Akademiet for Talentfulde Unge, Øst.

Møder ligesindede nørder

Programmet bød hver dag på nye faglige udfordringer og workshops, hvor deltagerne sammen med andre ligesindede kunne dykke ned i en række emner, som ikke indgår i den almene gymnasieundervisning.
– Talentudvikling er vigtigt både for den enkelte deltager, der brænder for at tilegne sig ny viden. Og i et større samfundsmæssigt perspektiv er det vigtigt, at vi hele tiden udfordrer talenterne, siger Nynne Afzelius. Hun understreger endvidere, at der på sommercampen også var stort fokus på det sociale fællesskab, hvor de motiverede og fagligt stærke unge kunne møde andre med samme lyst til at lære.
– Det er vigtigt for alle at møde ligesindede, men specielt når man er 16 år og føler, at man er den eneste i verden, som har det som en selv. På sommercampen mødte deltagerne andre unge, som netop har det på samme måde, og det fællesskab som opstår, er helt unik, udtaler Nynne Afzelius.

Akademiet for Talentfulde Unge

Det er ottende år, at Akademiet for Talentfulde Unge afholder sommercamp og i år var der mere end 40 aktiviteter og workshops fordelt på de 2 sommercamps, der sluttede i lørdags.
Sommercampen er en del af deltagernes 2-årige forløb på Akademiet for Talentfulde Unge, hvor de motiverede unge følger et fagligt alsidigt talentprogram. Mere end 1.000 gymnasieelever fra hele Sjælland har evnerne og lysten til at arbejde ekstra med deres akademiske interesser. Akademiet for Talentfulde Unge samler disse fagligt engagerede elever og tilbyder dem muligheden for at udfolde deres talent. Akademideltagerne er tilknyttet programmet i to år fra midten af 1.g. frem til første semester af 3. g.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top