Camilla nåede blandt verdens 16 bedste
Døve-VM-i-badminton.jpg
Camilla Terkildsen fra Brønshøj i aktion ved verdensmesterskabet for døve i Bulgarien. Foto: Privat
Ved VM for døve nåede badmintonspilleren Camilla Terkildsen frem til ottendedelsfinalen

– Jeg er utroligt stolt af, at være kommet så langt, og jeg kan se, at jeg hører til blandt toppen i verden. Næste mål må være, at komme i top-10 i verden!

Det er badmintonspilleren Camilla Terkildsens konklusion efter deltagelsen i verdensmesterskabet for døve i Bulgarien. Brønshøj-pigen nåede frem til ottendedelsfinalen i sin kun anden internationale turnering nogensinde.

Camilla Terkildsen har skrevet en dagbog fra sin store oplevelse, og Brønshøj-Husum Avis har fået lov til at plukke lidt fra Camillas oplevelser:

“Torsdag den 16. juli kl. 04.30: Det er næsten ikke til at forstå! Et helt års forberedelser, og nu er dagen, hvor jeg skal rejse til Bulgarien for at spille VM for døve endelig kommet. Jeg har pakket mine tasker med alt mit spillertøj, jeg har modtaget fra Yonex, og har iført mig den røde sweatshirt fra Kappa med Danmark stående på ryggen. I lufthavnen mødte jeg de andre, bestående af vores badmintonleder, Jannich Andersen samt to tolke. Min dygtige badmintontræner, Morten Carlsen, kommer først om to dage, så de første par dage skal jeg træne med min leder og mixmakker, Jannich. Han er dog desværre skadet, så vi kunne ikke deltage i mix sammen til dette stævne.”

Som en VIP-gæst

Camilla følte sig nærmest som en VIP, da hun blev modtaget i lufthavnen i Sofia. Det første hun bemærker, er den voldsomme varme i den bulgarske hovedstad. Camilla er kommet i god tid og har fire dage til akklimatisere sig, inden hun skal spille sin første kamp.

Lodtrækningen til de indledende puljer er nogenlunde for Camilla. Til gengæld var hun ikke helt tilfreds med, at hun tabte den danske fane, inden hun skulle ind til åbningsceremonien. Danmark er ikke med i holdturneringen. Det gør, at hendes mixmakker Jannich kan videofilme hendes modstandere, så hun kan analysere deres spil, inden hun skal møde dem i den individuelle turnering.

“Tirsdag d. 21. juli: Game Day! Endelig er dagen kommet, hvor det bliver min tur til at komme ud på banen.

Vi ankommer i hallen ca. to timer før min kamp, så jeg har god tid til at finde mig til rette i hallen, mærke stemningen og få dæmpet nervøsiteten… Tre minutter tilbage. Jeg har stillet mig ud i venteområdet for spillerne og står og tripper på stedet. Jeg kan se, at min træner og min leder vifter febrilsk med armene og dasker til deres ører, som hunde, der klør sig selv. Jeg nikker kort til dem som tegn på, at jeg har husket at tage mine høreapparater ud. Rører jeg en bane med så meget som en lilletå med høreapparater på, er jeg disket for resten af turneringen for snyd.”

Slog verdens nr. 5

Camilla taber sin første kamp til en bulgarer og meget skuffet over sit spil. Eller rettere – hun er bange for at spille sit normale spil, fordi hun er bange for at lave fejl. Næste dag vandt Camilla let sin kamp og gik videre til vind-eller-forsvind-kampene, hvor hun skal spille mod den 5. seedede Yu fra Sydkorea.

Camilla vandt første sæt mod verdens nr. 5 med 21-19, men som Camilla indrømmer: “I andet sæt undervurderer hun mig ikke, og hun ender med at banke mig ud af banen. Så går 3. og afgørende sæt i gang. Jeg ved, at skal jeg vinde denne kamp, skal jeg give mig 140 %. Og det gør jeg. Til sidst ender jeg med at snuppe 3. sæt og jeg har dermed vundet kampen. Hvor er det vildt! Jeg er hermed videre til ottendedels finalen og nu blandt de 16 bedste i verden. Det er en helt ubeskrivelig følelse!”

Ottendedelsfinalen blev endestationen for Camillas VM-færd. Hun tabteilla til den 8. seedede Tu fra Taiwan

“Fredag d. 24. juli: Min træner og jeg tager tidligt over i hallen, så jeg kan nå at få en hurtig morgentræning inden kampene går i gang, så jeg er helt klar i benene og hovedet.

Da kampen går i gang, bliver jeg hurtigt sat på plads af en langt hurtigere modstander end mig, så første sæt snupper hun let fra mig. I andet sæt sætter jeg tempoet op, og det bliver et utroligt lige sæt. Desværre ender hun med at vinde 2. sæt 18-21 og jeg er dermed ude af turneringen mod en værdig modstander. Jeg kan ikke takke Dansk Døve Idrætsforbund nok for at give mig denne chance, for at repræsentere Danmark, og forhåbentligt lykkedes det på et tidspunkt at hive en medalje med tilbage til Danmark.”

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top