Brønshøj Folkedanser Forening byder op til dans
Første onsdag i september genoptages de ugentlige danseaftener i Brønshøj Folkedanser Forening (BFF).

Folkedans er festlig og fornøjelig – en sjov og livsbekræftende form for motion. Alle kan være med, unge som gamle, par eller single, begyndere og øvede på samme hold.

-Vi hjælper hinanden og finder sammen om udfordringerne. Vi danser i almindelig daglig tøj. Kun til særlige lejligheder finder vi dragterne frem, fortæller formanden for BFF, Bente Bang.

Folkedans har mange former. Der danses pardanse, kredsdanse, kvadrilledanse m.m. til et rigt udvalg af dansetrin som f. eks. vals og polka. Der er lagt et stort arbejde i at indsamle og beskrive de gamle danse og musikken hertil. I tilgift giver det os et indblik i, hvordan tidligere generationer morede sig i dansen og der bliver danset til levende musik.

Selvom de ugentlige danseaftener tæller mest, sker der meget andet i foreningen. Man kan godt danse i BFF som kursist, dvs. uden at være medlem af foreningen, men man går så glip af de andre aktiviteter, et medlemskab giver mulighed for. Foreningen holder 2 årlige balaftener – efter gammel tradition kaldet legestuer. Der holdes medlemsfest og julestue. Og inden den nye sæson starter arrangerer festudvalget en skovtur. Der er også mulighed for at deltage i arrangementer i andre foreninger i Region Hovedstaden – ja over hele landet for den sags skyld.

Alle er velkomne til at danse med gratis et par gange. Tag en dansepartner med eller kom alene. Men pas på: Det er vanedannende – for man bliver i godt humør og får god motion for både krop og sjæl.

Se mere om foreningen og de forskellige aktiviteter på www.brhff.dk – eller kontakt Bente Bang (formand) tlf. 40116834 eller Karen Thune (kasserer) tlf. 28351943.

Dansen foregår på Brønshøj Skole, Klintholmvej 5, fra kl. 19.30 til 21.20. Skolen ligger et svingom fra Brønshøj Torv, så der er gode busforbindelser til skolen.

 

1 kommentar om “Brønshøj Folkedanser Forening byder op til dans”

  1. Bente Bang siger:

    I tilgift giver folkedans: Flot holdning og bedre balance – godt for både krop og humør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top