Sundheden skal også ind på plejehjemmene
Bystævneparken præsenterede beboerne for smoothies og kostråd

Der var masser af grønsagsjuicer på bordet og gymnastik i arme og ben, da Bystævneparkens plejehjem og Aktivitetscenter Brønshøj for nylig afholdt sundhedsuge. Anledningen var at Københavns Kommune nu indfører 2 nye politikker omkring ældrepolitik og sundhedspolitik.
Der var igennem hele ugen fokus på aktiviteter for både beboere i de 2 plejecentre, brugere af aktivitetscentret og plejepersonalet og der blev arbejdet med alt fra håndhygiejne kost og motion til rygning og alkohol.
-Det har intet mindre end været en fantastisk uge. Det har ikke kun været sundhed og udeliv der har været på tapetet – det har også været aktiviteter af mere social karakter. Vi har gennem et stykke tid arbejdet med ældre-unge integration. Vi har et samarbejde med CSV (Center for Specialundervisning af voksne), der er unge med særlige vanskeligheder, som tager på cykelture med de ældre. Det er en stor glæde for både de ældre og de unge, og de unge oplever, at de kan noget, som glæder andre. Det er virkelig dejligt at se, fortæller Centerleder Susanne Christensen.
Velværebadet i Lærkebo var naturligvis også åbent alle dage i ugen, og flere ældre var med til at lave mad og sunde snacks.
-Mange ældre kan jo stadigvæk huske at lave mad og skrælle kartofler. Så der er mange sidegevinster ved sådan et arrangement. Vi oplevede at se sider af vores borgere, som vi ikke vidste de havde. Der kommer også en masse netværk ud af sådan en uge. Flere fandt ud af, at de kender hinanden fra gamle dage, og så bliver der etableret god kontakt. Desuden har der jo også været mulighed for at styrke den mentale sundhed gennem samvær, latter og fælles god opleveler, siger Susanne Christensen, hvis næste fokus bliver at finde ud, hvordan man fremadrettet fastholder alt det gode, som kom ud af sådan en uge.
-Vi har en plan ude i hver afdeling for, hvordan vi kan få implementeret disse oplevelser i dagligdagen, fortæller Susanne Christensen, der er glad for, at hun har et engageret personale, der er lige så indstillede på at fortsætte den gode linje sammen med beboerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top